GeriSeyahat Fırsatlar- Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar- Fikirler

Fırsatlar- Fikirler

Saffet Emre Tonguç Boğaziçi’ni anlatıyor

Seyahat yazarı, rehber Saffet Emre Tonguç, Boğaziçi’nde bahar turlarına 20 Nisan’da başlıyor. Mayıs ortasına kadar sürecek hafta sonu gezileri Keyifstyle yatıyla düzenlenecek. Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere dünyanın en önemli devlet adamlarını ve ünlülerini ağırlayan yat saat 13.30’da Kabataş İskelesi’nden (Petrol Ofisi’nin arkasındaki alandan) hareket edecek. Tonguç, ünlü yalıları, tarihi yapıları, semtleri öyküleriyle anlatacak. Çay, kahve ve kurabiye ikramı yapılacak. Tur saat 17.00’de Kabataş’ta sona erecek. Tur tarihleri: 20 - 21 Nisan, 5-11-18 ve 19 Mayıs. Rena Travel’ın düzenlediği turların katılım ücreti 100 TL. (Tel: 0532 296 96 22)

İzmir’den Selanik

Silver Holidays, haziran ayında İzmir’den Selanik uçuşlarını ve İzmir çıkışlı Selanik turlarını başlatıyor. Bugün sona erecek erken rezervasyon döneminde gidiş-dönüş uçak biletleri vergiler dahil 160 Euro. 22 Haziran’da başlayacak ve haftada bir düzenlenecek Selanik, Halkidiki, Batı Trakya, Volos ve Kaymakçalan turlarının fiyatları ise yedi gece konaklama, uçak bileti dahil 420 Euro’dan başlıyor. Fiyat bugün akşam saatlerine kadar geçerli (www.flyizmirselanik.com).

Madeara’nın Çiçek Festivali

Fas kıyılarından yaklaşık 700 kilometre açıktaki Portekiz adası Madeara, 9 Mayıs’ta Çiçek Festivali’ni kutluyor. Etkinlikler bir hafta sürecek. STH Turizm, festival döneminde balayı çiftleri için yedi günlük Lizbon ve Madeara turu hazırladı. İlk gün Lizbon’daki UNESCO Dünya Mirası tarihi yapılar, tarihi semtler keşfedilecek. Daha sonra direkt uçuşla adaya geçilecek. Balayı çifti için kiralanan araçla adada her gün farklı bir rotada geziye çıkılacak. Kişi başı 1999 Euro. (www.sthtravel.com.tr)

Harbiye’de üç gün

İstanbul’un Harbiye semtindeki Askeri Müze bu hafta sonunda iki festivale ev sahipliği yapacak. Cuma günü başlayacak etkinlikler pazar gününe kadar sürecek. ‘Naturel,’ beden, zihin ve ruh sağlığı festivali kapsamında seminerler, atölye çalışmaları ve paralel oturumlar gerçekleştirilecek. ‘Beyinden Bilince Yolculuk’ta nöroloji, psikiyatri, tıp, psikoloji, biyokimya gibi çeşitli bilim dallarından, davranış bilimleri ve kişisel gelişim alanından uzmanlar beyin ve zihnin işleyişini, bilincin doğasını anlatan konuşmalar yapacak. Etkinlikler her gün saat 11.00-19.00 arasında gerçekleştirilecek. (www.festivaistanbul.com)

 

False