GeriSeyahat Fırsatlar & Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar & Fikirler

Fırsatlar & Fikirler

Madencilerin eğlencesi uluslararası yarışa dönüştü

Almanya’nın Çek Cumhuriyeti sınırındaki Ore Dağları her yıl 3 Şubat’ta eğlenceli bir kar yarışına sahne oluyor. İddialı kızakçılar bellerine bağladıkları derinin üstünde kayarak yüksek bir tepeden aşağıya iniyor. Geçmişte dağlardaki gümüş madeninde çalışan madenciler, pantolonlarına madene inerken yıpranmaması için ‘arschleder’ adlı koruyuculardan takardı. Yılda bir kez bu koruyucularla dağda kayma yarışı yapardı. Neudorf kasabası bu geleneği 1998’de Uluslararası Arschleder Kayak Yarışması’na dönüştürdü. Yarışma herkese açık. Yarışmak kadar izlemek de eğlenceli.
(www.skiverein-sehmatal.de)

Şeytan’ı böyle kovuyorlar

İspanya’nın Castille-La Mancha bölgesindeki kasabalardan Almonacid de Marquesado her yıl çılgın bir dansla kutluyor Aziz Blaise gününü. Erkekler çiçekli pijamalar giyiyor, bellerine dev öküz çanları asıyor. Daha sonra sokaklarda şeytan dansı (La Endiablada) yapıyor. Amaç mümkün olduğunca çok zıplamak, çanlardan en yüksek sesi çıkarmak. Bu yolla kötü ruhların ve Şeytan’ın köyden bir yıl boyunca uzak duracağına inanıyorlar. Bu çılgın dansı izlemek isteyen pek çok İspanyol kasabaya akın ediyor. Bu yıl Candelaria törenleri 2-3 Şubat’ta yapılacak.

199 TL’ye dört gün Yunanistan, Makedonya

Megalo Tour, 14 Şubat’tan itibaren İstanbul’dan perşembe çıkışlı 4 günlük Makedonya ve Yunanistan turu düzenliyor. Otobüsle yapılacak turda her iki ülkede birer gece konaklanacak. Gevgelija, Üsküp, Selanik, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç gezilecek. Fiyatı 199 TL.
(www.megalotour.com)

Sevgililer Günü’nde Paris’te

Vip Turizm, 14 Şubat’ta Paris’e üç gece, dört günlük Sevgililer Günü turu düzenliyor. Turun fiyatı 547 Euro’dan başlıyor. (www.vip.com.tr)

Nehir manzaralı 6 oda

Beyaz Ev, Ağva’da nehir kenarında, doğanın içinde. Altı odası bahçedeki hurma, incir, limon, ceviz, nar, zeytin ağaçlarının adını taşıyor. İki kişi yarım pansiyon 250 TL’den başlıyor. (www.agvabeyazev.com)

Mudanya’da dinlenin

La Fontaine Butik Otel, Bursa’nın Mudanya ilçesinde. Bir yıldır hizmet veriyor. İlçe merkezinde, denize 50 metre mesafede. İki kişi için gecelik konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil hafta içi 100, hafta sonu 120 TL.
(www.lafontaineotel.com)

99 Euro’ya Selanik 399 Euro’ya Beyrut

Ets tur, 1 ve 8 Şubat’ta İstanbul’dan otobüsle, bir gece konaklamalı Selanik turu düzenliyor. Katılanlar Türkçe rehberlik hizmetiyle Kordon, Beyaz Kule, Fuar, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans eserlerini, Atatürk’ün doğduğu evi görebilecek. İkinci gün ise Kavala, İskece, Gümülcine, Dedeağaç’ı gezme fırsatı bulacak. Ets ayrıca 6 Mart’ta 4 gece 5 gün süren Beyrut turu düzenliyor. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Gaziantep’te tarihi konakta nostaljik tatil

Asude Konak, Gaziantep’in tarihi mekânlarından Şekeroğlu Mahallesi’nde. Osmanlı döneminde yapılmış bir konağın, restore edilmesiyle butik otel olarak hizmet vermeye başladı. Kale ve Selçuklu dönemine ait Tahtani Camii manzarası eşliğinde tarihi bir dokusu var. Ahşap ve taştan cumbalı odaları, tekne tavanları bulunuyor. Beş odası, mahzeni, eyvanı ve bahçesi bulunan konakta 2 kişi için gecelik konaklama fiyatı kahvaltı dahil 150 TL.
(www.asudekonak.com)

Hindistan’ı keşfedin

Pronto Tur, 7 Şubat’ta altı gece yedi günlük Hindistan turu düzenliyor. Jaipur, Agra, Delhi gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1039 Euro’dan başlıyor.
(www.prontotour.com)

False