GeriSeyahat Fikirler Fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fikirler Fırsatlar

Fikirler Fırsatlar

Mykanos Mykanos’a karşı

Ege’nin en önemli turizm noktalarından Mykanos Adası’na İstanbul’dan uçmak isterseniz Atlasjet ve Borajet tarifeli sefer yapıyor. Bilet fiyatları 80 Euro’dan başlıyor. Her iki havayolu da uçuşlarını Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştiriyor.
Atlasjet’in Cumartesi hariç haftada 6 gün karşılıklı yapılan seferlerde saat 15.30’da kalkan uçağı 16.45’te Mykonos’a iniyor. Aynı uçak 17.30’da havalanıp Sabiha Gökçen’e 18.40’ta ulaşıyor.
Atlasjet’te ekonomi sınıfı tek yön bilet fiyatları 80 Euro’dan başlıyor. Eğer business uçmak isterseniz fiyat 375 Euro.
Borajet ise Perşembe ve Pazar günleri karşılıklı uçuyor. Saat 15.30’da kalkan Borajet’in ATR72 tipi turboprop uçağı 17.15’te Mykonos’a iniyor. Aynı uçak 18.45’te dönüş için havalanıp Sabiha Gökçen’e saat 20.30’da ulaşıyor. Borajet’te gidiş-dönüş bilet fiyatları 380 TL’den başlıyor.

ÖZEL UÇAK KİRALAYIN

Mykanos’a özel uçakla da uçabilirsiniz. Cessna Caravan tipi deniz uçağı İstanbul’dan Mykonos’a 2 saatte gidiyor. Kiralama ücreti 5 bin dolar. Eğer jetle uçmak isterseniz, Citation Bravo 7 bin dolar, daha geniş kabine sahih Cessna Sovereign ise 10 bin Euro’ya İstanbul’dan Mykanos’a uçuyor. Kalınacak süre ile birlikte uçuş ücretleri artıyor.

Dokuz günde Tayland, Singapur

Ets Tur, 4 Ağustos’ta Tayland ve Singapur’a dokuz günlük tur düzenliyor. Bu gezide doğası ve Budist tapınaklarıyla ünlü Tayland’ı, sahil kesiminde yer alan eğlencenin kalbinin attığı Pattaya’yı keşfedebilirsiniz. Tayland’da çıkan değerli taşların işlendiği Mücevher Müzesi de gezilecek yerler arasında. Son durağı Singapur turun fiyatı 1259 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Bali’de rüya gibi tatil

Setur, Bali’nin etkileyici deniz, kum ve güneşi eşliğinde tatil yapmak isteyenlere 5 gecelik tur düzenliyor. 4 Ağustos’ta başlayan gezinin fiyatı 1577 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com.tr)

129 Euro’ya katamaranla Rodos

Pronto Tour haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayları boyunca her gün Marmaris limanından Rodos’a katamaran ile tur düzenliyor. 3 gecelik turun fiyatı 129 Euro’dan başlıyor. (www.prontotour.com)

Selimiye’de huzur bulun

Luna Begonvil Taş Evler, Marmaris’e 50 dakika mesafedeki Selimiye köyünde. Sabah güne köy kahvaltısıyla başlayabilir, öğlen ve akşam ise deniz kenarındaki restoranında Türk mutfağından alternatifleri tadabilirsiniz. Otelin ziyaretçilerinin kullanımına özel plajı ve açık yüzme havuzu da bulunuyor. İsterseniz tekne turları ve balıkçılık gibi aktivitelere katılabilir ya da dalış dersleri alabilirsiniz. 2 kişi gecelik konaklama fiyatı 320 TL. (www.lunabegonviltasevler.com)
 
Alaçatı’da doğanın kucağında tatil yapın

Alura Hotel, Alaçatı’nın merkezinde, İzmir Havaalanı’na 90 kilometre uzaklıkta. Mavinin çeşitli tonlarından ismini almış 8 farklı odası bulunuyor. Bahçe katı, cumbalı ve cumbasız seçenekleri var. Restoranında Ege mutfağından lezzetleri tadabilir, gün boyu oda servisinden yararlanabilirsiniz. Pilates, yoga ve sörf derslerinin yanı sıra Balili uzmanlar tarafından verilen masaj hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Otelin denize mesafesi 2 kilometre. İki kişi kahvaltı dahil 360-390 TL. (www.alurahotel.com)
 
Göcek’te huzur bulun

Mr. Dim Apart Otel, Göcek’te bulunuyor. Fethiye’ye 30, Dalaman Havaalanı’na 22 km uzaklıkta. Otelin 13 apart odasında yatak odası, oturma alanı ve mutfak yer alıyor. Otelin fitness salonu, saunası, restoranı ve açık yüzme havuzu da bulunuyor. Denize uzaklığı 500 metre. Göcek Marina’ya gitmek için otelden bisiklet bulabilirsiniz. 2 kişi gecelik konaklamanın fiyatı haziran ayında 65, temmuz ayında 75 Euro. Kahvaltı almak isterseniz 15 TL ödemeniz gerekiyor. (www.mrdimapartotel.com)
 
Amsterdam 699 Euro

Jolly Tur 4 Temmuz’da Hollanda’nın Amsterdam kentine dört günlük tur düzenliyor. Özel otobüsle gerçekleştirilecek panoramik şehir turu ile Dam Meydanı, yel değirmenleri, Kraliyet Sarayı’nın yanında tarihi tren istasyonu, Çiçek Market ve dünyaca ünlü elmas fabrikası gezilecek. Fiyatı 699 Euro’dan başlıyor. (www.jollytur.com)

Dubai’yi keşfedin

Odeon Tours 17-21 Temmuz tarihleri arasında Dubai’ye tur düzenliyor. 4 gece 5 gün sürecek turda dünyanın tek yedi yıldızlı oteli olan Burj Al Arab, Emirates Towers ve ünlü Jumeirah Plajı ziyaret edilecek yerler arasında. Tura katılım ücreti ise 599 Euro’dan başlıyor. (tur.odeontatil.com)

Yunanistan’ın cennet adasında tatil

Anı Tur, 14 Temmuz’da Yunanistan’ın en popüler adası Mykonos’a beş günlük tur düzenliyor. Tercihe bağlı olarak 3 ila 5 yıldızlı otellerde konaklayabilir, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Fiyatı ise 499 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com.tr)

Slovenya & Klasik İtalya turuna katılın

Saltur, 14 Temmuz’da sekiz günlük Slovenya & Klasik İtalya turu düzenliyor. Venedik, Floransa, Siena, San Gimignano, Roma, Napoli ve Slovenya’da Ljubljana gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1290 Euro’dan başlıyor. (www.saltur.com.tr)

False