GeriSeyahat Fikirler Fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fikirler Fırsatlar

Fikirler Fırsatlar

Viyana’nın balo sezonu 12 Şubat’a kadar sürecek

Viyana’nın zarif ve görkemli baloları geçen hafta Hofburg’da başladı. Bu yıl da her meslek grubu kendi balo gecesini düzenliyor. Saat 21.30’da başlayan unutulmaz dans ve müzik geceleri sabah 04.00’e kadar sürüyor. Çiçekçiler Balosu 18 Ocak, Eczacılar Balosu 19 Ocak, Viyana Filarmoni Balosu 24 Ocak, Avukatlar balosu 9 Şubat’ta. En iddialılarından Opera Balosu ise 7 Şubat’ta Staatsoper’de. (www.austria.info)

Gökyüzünde sihirli ışık şovu

Kuzey ışıkları, diğer ismiyle aurora borealis kış aylarında Kuzey Kutup Dairesi’nde yaşanan mucizevi bir doğa olayı. Dünya’nın manyetik alanıyla Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonuncu ortaya çıkıyor. Gece boyunca gökyüzünde neonları çağrıştıran parlak kırmızı, yeşil ışıklar beliriyor, kimi zaman dev burgular oluşturuyor. Güneş’teki patlamaların şiddetine göre azalıp, artıyor. 11 yıllık döngüler halinde yaşanıyor bu değişim. Geçen yıl patlamalar arttı ve birkaç yıl sürecek parlak ışıklanma dönemi başladı. İsveç, Finlandiya, Norveç, Alaska gibi kuzeydeki ülkelere gitmeyi düşünüyorsanız aklınızda olsun: 1 Şubat - 31 Mart ışıkların en parlak göründüğü dönem. ABD Uzay Meteorolojisi İstasyonu kuzey ışıklarının Kuzey Yarımküre’deki durumunu her gün web sitesinden duyuruyor. (www.swpc.noaa.gov)

Afrika’nın en büyük Vodoo buluşması

Benin’in sahil şehirlerinden Quidah’ta bu hafta perşembe günü Afrika’nın en büyük büyücülük festivali başlayacak. Voodoo Festivali hafta sonuna kadar sürecek. Dört gün boyunca bölgenin en maharetli büyücüleri ritüeller düzenleyecek, meraklılara bilgi verecek.

Aspen’e neşe yağacak

ABD’nin en ünlü kayak merkezlerinden, Colorado Eyaleti’nin en büyük turizm merkezi Aspen kış sezonunun en güzel günlerini Wintersköl Festivali’yle kutluyor. Perşembe günü başlayacak 62’nci Wintersköl etkinlikleri pazar gecesine kadar sürecek. Buzdan heykel, en güzel köpek gibi yarışmalar düzenlenecek. Restoranların ekipleri ise Çorba Kasesi Safarisi’nde yarışacak.(www.aspenchamber.org)
Modern Barselona’lı
Hotel Omm, Barselona’nın en güzel alışveriş caddesi Passeig de Gràcia’nın üzerinde. Eğlenceye yakın, sakin bir ara sokakta. Çarpıcı, modern tasarımı daha ilk adımda göze çarpıyor. Avlusunda bahçesi, SPA’sında kapalı yüzme havuzu var. Fırsat sitesi Jabiroo’da gecelik konaklama ücreti 149 Euro. (www.jabiroo.com)
 
Gündüz kayak, gece bilardo

Ilgaz’daki Doruk Oteli tam pansiyon konaklama hizmeti veriyor. Odalarında kablosuz internet, 23 kanal TV bulunuyor. Kayak odasından ekipman kiralanabiliyor. Sauna, masaj salonlarının yanı sıra bilardo ve atari odaları hizmet veriyor. Hafta sonunda günübirlik gelen kayakseverler şömine bar, restoran ve kütük evden yararlanabiliyor. Çift kişi hafta içi 160, cumartesi 320, cuma ve pazartesi 260 TL (dorukotel.com.tr).

Tatilde özel paket

Palandöken’deki Renaissance Polat Erzurum Hotel, sömestr döneminde çocuklu ailelere yönelik özel bir kampanya düzenledi. Tam pansiyon 275 TL’den başlayan fiyatlarla satılan “Pamuk Paketi” kapsamında 6 yaşına kadar bir çocuk ücretsiz, ikinci çocuk ve 7-12 yaş arası ise yüzde 50 indirimle konaklayabilecek. Eğlenceli programlar, kayak yarışları, snowboard gösterileri düzenlenecek. (www.renaissancehotels.com)
 
Fotoğrafını paylaş Londra tatili kazan

Pegasus Hava Yolları’nın 15 Ocak’a kadar devam edecek sosyal medya kampanyasına katılanlar ücretsiz ve indirimli bilet kazanıyor. Facebook’taki “Çok Gezenler Kulübü ile Sıra Sende” üzerinden unutamadığı bir tatilin fotoğrafını paylaşanlar, jürinin oylarıyla elemeden geçirilecek. En çok oy alan 20 katılımcı arasından, jürinin seçeceği 2 talihli 4 günlük Londra seyahati yaşayacak. Diğer 18 kişi ise bu yıl boyunca Pegasus’tan 1 yurtiçi gidiş-dönüş ya da 1 yurtdışı biletini yüzde 50 indirimli alabilecek. (www.flypgs.com)

Dubai 362, Bangkok 578 Sidney 891 Euro
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, yeni yılı kampanyayla karşılıyor. Biletlerini 12 Ocak’a kadar alanlar 18 Ocak–30 Haziran arasında indirimli fiyatlarla uçacak. Yılbaşına özel kampanya ile isteyenler tüm vergiler dahil servis ücreti hariç İstanbul’dan Abu Dabi ve Dubai’ye 362, Ahmedabad’a 591, Bangkok’a 578, Bangalore’ye 534, Haydarabad’a 546, Bombay’a 519, Kolombo’ya 675, Delhi’ye 539, Hong Kong’a 711, Karaçi ve İslamabad’a 548, Lahore’ye 558, Madras’a 550, Narita ve Nagoya’ya 743, Sidney’e 891, Brisbane’e 919 ve Melbourne’e 896 Euro’dan başlayan fiyatlarla uçacak. (www.etihad.com)

Borajet’ten öğrenci ve askere özel indirim

Borajet Havayolları, öğrenci ve askere özel indirimli bilet fırsatı sağlıyor. İstanbul Sabiha Gökçen- Zonguldak karşılıklı seferlerinde, öğrenci ve askerler her şey dahil tek yön 75, Zonguldak-Trabzon karşılıklı seferlerinde ise 100 TL bilet fiyatıyla seyahat edebilecek.
Uçuşlar pazartesi ve cuma günü gerçekleşiyor. (www.borajet.com.tr)

Orta Amerika’da tarih müzik ve mistisizm

Koptur, 10 Ocak’ta 17 günlük kapsamlı bir Orta Amerika gezisi düzenliyor. Meksika’dan başlayacak tur, Belize üzerinden geçilerek Guatemala’da son bulacak. Meksika, Belize ve Guatemala’nın görülmeye değer tüm noktalarını tanımaya imkan verecek. Gezi boyunca, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış toplam 11 yer ziyaret edilecek. Gezginler, doğa ve kültür zenginliği sunan bu coğrafyada, Kolomb öncesi uygarlıkların kalıntılarını da görecek. Aztek, Olmek, Toltek, Zapotek, Mikstek ve Maya gibi uygarlıklara ait pek çok antik kent ve mekan ziyaret edilecek yerler arasında. Geziye katılanlar ayrıca, sömürge şehirlerin barok hazinelerine tanıklık edecek. Sokaklar, kiliseler ve manastırlarda sömürge mimarisinin örneklerini tanıyacaklar. Yemekler, yerel geziler ve ören yerleri girişleri tur ücretine dahil. Fiyatı 4365 dolar. (www.dunyaninrenkleri.com)

Kış Festivali’ne katılın

20-24 Ocak, 27-31 Ocak ve 10-14 Şubat tarihlerinde Uludağ’da Winterfest gençlik festivali düzenlenecek. Winterfest’de üniversiteliler Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Hadise, Demet Akalın, Model,Tan, Tom Novy, Ralvero, Erdem Kınay feat Merve Özbey, Doğuş Çabakçor ile eğlenecek. Festivalde kapsamında kayak ve snowboard’un tadını çıkarabilir, hediyeli yarışmalara ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren partilere katılabilirsiniz. Bu sene Beceren Cafe, Le Chalet Yazıcı ve Kervansaray Teras Cafe’nin üçünde birden gerçekleşecek after-ski partilerde iki bin kişi birden eğlenebilecek. Festivale katılmak isteyenler Grand Yazıcı, Ağaoğlu My Resort, Ağaoğlu My Mountain (İkinci Bölge), Kervansaray, Beceren, Le Chalet, Genç Yazıcı, Uslan, Fahri, Ergün, Ak, Belvü ve Aydınyıldız Otel’de konaklayabilecek. (www.winterfest.com.tr)

Bali-Singapur turu

Setur 22 Şubat’ta 8 günlük Uzakdoğu tur düzenledi. Bali ve Singapur gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1417 Euro’dan başlıyor. (www.setur.com)

Sömestrde Lapland turu

ETS Tur 30 Ocak’ta Kuzey Avrupa’daki Lapland bölgesine 4 gece süren tur düzenliyor. Fiyatı 1689 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

False