FETÖ mağduru öğrencilerden CHP’ye: O ailelere inanmayın

Güncelleme Tarihi:

FETÖ mağduru öğrencilerden CHP’ye: O ailelere inanmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 22:07

FETÖ yanlısı subayların baskıları sonucu Kara Harp Okulu ve Askeri liselerden ayrılmak zorunda kalan askeri öğrenciler, CHP’yi ziyaret etti. Mağdurlar, darbe girişiminin ardından kapatılan askeri okullardan atılanların yüzde 95’inin FETÖ’cü olduğunu belirterek, bu kişilerin ailelerinin de mağduriyet başvurusu yaptığı CHP’nin onlara inanmamasını istedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi’nden, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile görüşen mağdurlar, çıkışta basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan Harun Güngör, kapatılan askeri okullardan çıkarılan öğrencilerin yüzde 95’inin FETÖ’cü olduğunu belirterek, CHP’nin bu kişilere destek vermemesini istediklerini ifade etti. Askeri liseye 2003 yılında Türkiye birincisi olarak girdiğini, ancak notları düşürülerek, düzmece disiplin cezalarıyla okuldan ayrılmak zorunda bırakıldığını anlatan Güngör, kendilerine işkence yapan komutanların darbe girişiminde aktif rol aldığına dikkati çekti.

Güngör, “Bizi normal arkadaşlarımızın yaptığı eğitimler dışında ‘şok mangası’ adı verilen ağır psikolojik ve fiziksel işkencelerle bezdirdiler. ‘Gitmezsek, vatan hainliği, hırsızlık gibi iftiralarla bizi tasfiye edeceklerini’ söylediler ve yaptılar da. Bu şartlar altında yuvalarımızdan, peygamber ocağından ayrılmak zorunda bırakıldık” diye konuştu. Güngör, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de randevu taleplerinin olduğunu, yardım istediklerini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!