Fethiye'de deniz dibi temizliği

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede deniz dibi temizliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 18:10

Fethiye'de deniz dibi temizliği

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Denizden, Otomobil lastiği, şemsiye, sandalye ve boş içecek kutuları çıkartıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Kordon Boyu'nda, Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından hazırlanan 'Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi' kapsamında, deniz dibi temizliği yapıldı. Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi'nin desteklediği etkinlikte dalgıçlar, deniz dibindeki çöpleri çıkarmak için 1 saat boyunca dalış yaptı. Denizden otomobil lastiği, şemsiye, halat, sandalye, boş içecek kutuları, plastik ve demir borular gibi çok sayıda atık çıkartıldı. Atıkların arasında kordona çıkartılan mavi yengeç ise bulandığı çamurun arasından alınarak tekrar denize bırakıldı.

Temizlik çalışmasına katılan dalgıç Yaşar Tekin, çıkarılanların suyun altındaki atıkların sadece bir kısmı olduğunu söyledi. İnsanların bu atıkları görmesi gerektiğini belirten Tekin, "Bunları çıkarıyoruz ki insanlar, 'Ya ben ne yapıyorum' diye sorsun kendisine. Biz bu dünyayı çocuklarımıza bırakacağız. Böyle devam edersek, ne balık yiyebileceğiz, ne de bir deniz canlısı görebileceğiz. Tabiatı öldürüyoruz" dedi.

Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman ise deniz dibinin tamamen temizlenmesinin ekipman ve zaman gerektiren bir faaliyet olduğunu kaydetti. Özellikle denizcilerin denize sahip çıkması gerektiğini aktaran Duman, "Denizlerde kara kaynaklı kirlilikler olduğu kadar, gemilerden kaynaklı kirlilikler de var. Bu gibi etkinliklerle insanlarımızdaki duyarlılığı arttırmış oluyoruz. Deniz turizminin sürdürülebilir olması için hepimizin denizleri koruması gerekir" diye konuştu.

Ergün TOS / FETHİYE (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!