Festival ses verdi

Güncelleme Tarihi:

Festival ses verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 15:03

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlediği Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Ankara Gençlik Senfonisi Orkestrası’nın konseri ile başladı.

Haberin Devamı

Ankara’da bu yıl Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, önceki akşam açılış konseriyle başladı. Bu ay boyunca yerli-yabancı çok sayıda grubun ve orkestranın sahne alacağı festivalin açılışını Ankara Gençlik Senfonisi Orkestrası yaptı. Konseri, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Milletvekili, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda büyükelçi de izledi. Sevda Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Mehmet Başman, bu yıl yaşanan terör olayları nedeniyle bazı grupların konserlerini iptal ettiğini belirterek, festival programı hakkında bilgi verdi. 

SAYGUN FİLARMONU KOROSU EŞLİK ETTİ

Orhun Orhon’un yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası’na Saygun Filarmonu Korosu eşlik etti. Orkestra ve koro, G. Faure’nin ‘Pavane’ ve Mozart’ın ‘Ave Verum Corpus’ eserlerini seslendirdi. Konserin geri kalan bölümünde ise orkestra Mozart’ın ‘Piyano Konçertosu’ ve V.S. Kalinnikof’un ‘Senfoni, No.1’ eserini seslendirdi.

BAKMADAN GEÇME!