Festival bugün başlıyor 5 günde 5 oyun

Güncelleme Tarihi:

Festival bugün başlıyor 5 günde 5 oyun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 09:32

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali bugün başlıyor. Hürriyet’in de desteklediği Tiyatro Frankfurt’un ev sahipliğindeki festival, 30 Mayıs’a kadar sürecek. Festival boyunca Frankfurt ve Rüsselsheim tiyatro salonlarında beş oyun sahnelenecek.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Fiyatro Festivali, bugün saat 17.00’de usta oyuncu Tamer Levent’in vereceği yaratıcı drama atölye çalışmasıyla başlayacak. Saat 19.00’da da Gallus Tiyatrosu’nda ünlü isimler Haldun Dormen, Ayla Algan, Tamer Levent ve Zerrin Tekindor’un katılacağı panel düzenlenecek.

Cuma günü düzenlenecek atölyede, İstanbul Devlet Tiyatroları Müdürü Zafer Kayaokay, oyuncu olmak isteyen gençlere tavsiyede bulunacak. Cumartesi günü saat 17.00’de bu kez yaratıcı drama yazarlık atölyesinde de kendi kurmaca metinlerini yazanlar, yaratıclıklarnı daha iyi ortaya koyabilmek, yazarlık teknikleri hakkında bilgi düzeyini yükseltmek, bol sohbetli Zeynep Yıldız’ın Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ne katılabilecek.

ÇOCUKLAR KUKLA YAPACAK

Festivalin son günü olan 30 Mayıs’ta Ben ve Sen adlı çocuk oyununun ardından Hakan Dündar, Kukla Atölyesi’nde atık materyallerden çocuklarla birlikte kuklalar yapacak. Aynı gün saat 17.00’de oyuncu Yurdaer Okur, Oyunculuk Atölyesi’ni sunacak. Atölyeler yaklaşık 70 dakika ve 30 kişilik katılımla sınırlı olacak. Atölyelere katılmak isteyenler info@tiyatro-frankfurt.de adresine başvurabilecek. Festivalde 21 ayrı etkinlik düzenlenecek. 

Haberin Devamı

Festival bugün başlıyor 5 günde 5 oyun

İLK OYUN YARIN

İstanbul, Ankara Devlet Tiyatroları, Uygur Tiyatrosu ve Hayal Perdesi topluluklarının katılacağı festivalde, beş gün boyunca beş oyun sahnelenecek. Oyunlar, sahnelenme tarihleri ve sahneleyecek tiyatro toplulukları şöyle:

26 Mayıs: İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz / Hayal Perdesi

27 Mayıs: Marko Paşa / Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu

28 Mayıs: İkinci Bölüm / İstanbul Devlet Tiyatrosu 29 Mayıs: Neşe Dert Aşk / Ankara Devlet Tiyatrosu

29 Mayıs: Ben ve Sen (çocuk oyunu) / Ankara Devlet Tiyatrosu

 

BAKMADAN GEÇME!