Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin

Güncelleme Tarihi:

Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 10:53

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) bağlı Frankfurt Alevi Kültür Merkezi (AKM) kültür şenliği düzenledi. Şenliğe katılan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Türklerden haklarını talep etmelerini istedi.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta New York, Londra ve Paris’te olduğu gibi İtalyan, Uzak Doğulu, Pakistanlı veya Kuzey Afrikalıların kurduğu gettolar olmadığını kaydeden Peter Feldmann şunları söyledi:

“175 ülkeden insanın yaşadığı kentimizde nüfusun yüzde 40’ı ilkokul çocuklarının da yüzde 80’i göçmen asıllı olduğu halde barış içinde birlikte yaşıyoruz. Diğer ülkelere göre çok az polise ihtiyacımız var. Bu kentin insanlarının sosyal, kültürel yaşama, demokrasiye büyük katkıları var. Ayağa kalkıp sosyal barışın bizim imajımız olduğunu söyleyebiliriz. Almanya’da 700 bin Alevi’nin örgütlülüğüne büyük saygımız var. Size ihtiyacım var. Almanya’nın size ihtiyacı var. Kentimizde iyi işler yapıyorsunuz. Derneğinize daha çok üye kazanın. İnancınızı yaşamak için geride durmayın. Başkasına gösterdiğiniz saygıyı kendiniz için de talep edin. Korkmadan haklarınızı talep edin, değerlerinizi savunun.”

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin

Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin

Frankfurt AKM’nin Kültür Şenliği’ne Peter Feldmann’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Hessen Eyalet Meclisi milletvekilleri Mürvet Öztürk (bağımsız), Turgut Yüksel (SPD), AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, Genel Sekreteri Özgür Öz ile AABF Hessen Başkanı İhsan Dilber de katıldı.

‘BU İŞ SOLCULARI VURACAK’ DEMİŞTİK

15 Temmuz sonrası, “Bu iş bize dönecek, solcuları vuracak” dediklerini kaydeden CHP’li Hakverdi, “Darbe girişimini yapanlar başarılı olsaydı aynı şeyler yapılacaktı. Bugün ‘Ne yapmalıyız?’ı konuşmalıyız. Tek yolu var direneceğiz. Tek başına Ali Haydar Hakverdi hiçbir şey değil, sağlam bir örgütlülük içinde kimsenin ona gücü yetmez. Aslolan birliktelik” dedi

SANATÇILAR KONSER VERDİ

Şenliğin kültürel bölümünde Eren Özütemiz, Pınar Aydınlar, Hasan Ali, Medet Aslan ve Grup Coşaneller sahneye çıktı. Frankfurt AKM halkoyunları ekiplerinin gösterileri ile Erdal Güldağ resim sergisi de şenlikte büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin

Feldmann: Korkmayın, haklarınızı talep edin

BAKMADAN GEÇME!