Çamaşır makinesinde oluşan kötü koku nasıl giderilir?

Güncelleme Tarihi:

Çamaşır makinesinde oluşan kötü koku nasıl giderilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2020 17:48

Çok sık kullanılan çamaşır makineleri zamanla kötü koku yayabilir. Fakat, uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntemle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Deterjan kalıntıları, biriken kirler, küflenme ve nem sebebiyle çamaşır makinelerinde kötü koku oluşabilir. Ancak, istenmeyen kokuları birkaç basit yöntemle engelleyebilirsiniz.

Çamaşır makinesinde deterjan kalıntıları ve kir genellikle lastik kısmına birikir. Bu durum makine içerisinde kötü kokulara neden olabilir. Bunun için makinenizin lastiğinin temiz olmasına dikkat edin.

Deterjan gözünün temiz kalması da büyük önem taşıyor. Çünkü, toz deterjan tercih edildiğinde bir süre sonra artıklar oluşur ve istenmeyen kokular oluşturabilir. Bir kaba sıcak su ve sirke ekleyin. Temiz bir bezi bu suda ıslatıp, deterjan gözünü temizleyebilirsiniz. 

Makinenizin deterjan gözüne bir miktar tuz, karbonat ve sirke ekleyip yüksek sıcaklıkta ve boş olarak çalıştırın. Ardından kalıntıları temizlemek için tekrar sıcak olarak boş yıkayın. İşlem sona erince çamaşır makinenizin kapağını açıp havalanmasını sağlayın.

 

BAKMADAN GEÇME!