Bozuk kıyma nasıl anlaşılır? İşte ipuçları…

Güncelleme Tarihi:

Bozuk kıyma nasıl anlaşılır İşte ipuçları…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 17:40

Köfte, hamburger, içli köfte ve dahası… Kıyma ile birçok lezzetli yemek yapmak mümkün. Ancak bozuk kıymayla yapılan yemekler sağlığımız için ciddi risk oluşturuyor! Peki, kıymanın bozuk olup olmadığı nasıl anlaşılır? Kıyma alırken nelere dikkat etmelisiniz? İşte öneriler…

Haberin Devamı

Bozuk kıyma öncelikle renginden anlaşılır. Kıymanın bozulup bozulmadığını anlamak için rengini kontrol edin. Tazeliğini kaybeden kıyma, doğru saklanmamışsa ve havayla temas etmişse bozulur. Eğer rengi griye dönükse, bu kıymanın bozulduğuna işaret eder.

Kıymadan keskin ve ekşi bir koku geliyorsa dikkat! Kokladığınızda burnunuza kötü bir koku geliyorsa kıymayı kullanmadan mutlaka çöpe atın.

Kıymanız elde yapışkan bir his bırakıyorsa da bozulmaya başlamış anlamına gelir. Taze kıymanın rengi daha kırmızı ve parlak olur, dokunduğunuzda elinize yapışmaz.

Kıyma alırken dikkat!

Paketli kıymaları mümkünse almayın, kıymanın taze çekilmiş olmasına özen gösterin. Kıymayı birkaç kez değil, tek sefer çektirin. Üst üste çekilen kıyma bilinenin aksine iyi olmayacak, bulamaç haline dönüşecektir. Aldığınız kıymayı hemen buzdolabına kaldırın. Kullanmaya başlamadan önce ise tahta kaşıkla ayırarak biraz havalandırın. Böylece kıyma piştiğinde lastik gibi olmaz, ağızda dağılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!