Esra Bora’dan tezhip sergisi

Güncelleme Tarihi:

Esra Bora’dan tezhip sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:31

TEZHİP sanatçısı Esra Bora’nın "Düşlerim-3" adı altındaki klasik tezhip ve stilize çalışmalar sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda İzmirliler’le buluştu.

Haberin Devamı

Esra Bora’dan tezhip sergisi

Klasik ve modern tezhip çalışmalarının görüldüğü eserlerden oluşan sergi 7 Şubat Pazar gününe kadar İzmirliler’le buluşmaya devam edecek. Serginin açılışına Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel ve Rektör Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Kırkpınar da katıldı. Tezhip sanatçısı Esra Bora, eserleri hakkında kısa bilgiler verdi. Barok çalışması, klasik tezhip, rokoko üslubu ve modern tezhip tarzındaki eserlerinde; sanat tarihinin her devresine ait çizgilere rastlamanın mümkün olduğunu, çalışmalarını evde, küçük bir odada yaptığını, hayal dünyasında olanları derleyip tabloya yansıttığını belirten Bora, "İzmir’i çok seviyorum ve Dokuz Eylül Üniversitesi benim için çok değerli. 15 yıldır emek verdiğim çalışmalarımı Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, İzmirli’lerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Esra Bora’dan tezhip sergisi



Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, davetlilere "Eserler hakkında bilgi sahibi olunmasa da sadece izlemek bile büyük keyif veriyor insana. Esra Bora’nın, tezhip sanatının zirvesine çıktığını görüyor ve takdir ediyorum" dedi. Rektör Prof. Dr. Füzün, tezhip sanatçısı Esra Bora’nın eserlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!