Esad'dan Papa'ya teşekkür ve çağrı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Esaddan Papaya teşekkür ve çağrı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2013 14:43

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın dün Papa Françesko'ya gönderdiği mesajın içeriği örtaya çıktı. Esad mesajda Şam hükümetinin önümüzdeki ay İsviçre'de yapılacak barış görüşmelerine katılmaya hazır olduğunu belirtti ancak diğer ülkelerin ülkedeki iç savaşı desteklemeyi bırakması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, aracılar eliyle gönderilen mesajda, Esad Papa'ya Noel'de Suriye'de şiddetin ve acıların durması adına yaptığı çağrı için teşekkür etti.

SANA'ya göre, "Mesajda ayrıca, terörün sonunun gelmesi için, Suriye'nin komşularının bazıları ile Ortadoğu ve dışındaki diğer bilinen ülkelerin silahlı teröristlere askeri ve lojistik destek ile eğitim desteği vermeyi bırakması gerektiği de ifade edildi".

Suriye Devlet Bakanı Josef Sueyd tarafından Papalık Dışişleri Bakanı Başpiskopos Pietro Parolin'e teslim edilen mesajda Esad "Kriz Suriyeliler arasındaki ulusal diyalogla ve Suriyelilerin liderliğinde dışarıdan müdahale olmadan çözülecek" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!