Erzurum'da Şehitler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda Şehitler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:59

Erzurum'da Şehitler anıldı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum'da Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle şehitler, mezarları başında anıldı.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle Palandöken Müftülüğü tarafından Yenişehir'deki Solakzade Camisinde sabah namazında şehitlere  dua okundu. Sabah namazından çıkan cemaate Palandöken Belediyesi tarafından simit ikram edildi. Narmanlı Camisi önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrakları ve tekbirlerle Karskapı Şehitliği'ne kadar yürüdü. Şehitlikte törene Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül ile şehitlerin yakınları hazır bulundu. 
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Recep Akgül, Kurtuluş Savaşı'na ilham ve cesaret veren Çanakkale Deniz Zaferi'nin olağanüstü bir varoluş mücadelesi olduğunu belirtti. Recep Akgül, "Ecdadımız, canları, kanları pahasına Anadolu'yu yurt yaptı. Biz bu bedeli canımızla ödedik. Bu bedeli sadece Yemen'de, Çanakkale'de, Kafkasya'da ödemedik. Biz bu bedeli Cudi'de, Tendürek'te, en sonunda 15 Temmuz'da yurdumuzun birçok köşesinde ödedik. Bu vatanın bağrında sıra dağlar gibi yatan şehitlerimiz, bu toprakların 3-5 kendini bilmez çapulcuya, haramiye bırakılmayacağının ölümsüz nişaneleri oldu. Ömer Halis Demir'ler, Fethi Sekin'ler, Abdullah Tayyip Olçak'lar ve adını saymakla bitiremeyeceğimiz nice yiğitler son istiklal savaşımızın kahraman neferleri olarak adlarını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdılar" diye konuştu.
Güneş Camisi imamı Muhammet Aktaş'ın okuduğu duanın ardından törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehit yakınları mezarların başında Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutuldu.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!