Erdoğan video konferansla seslendi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan video konferansla seslendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 18:07

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), kuruluşunun 15’inci yılını, partisinin genel merkezinde düzenlediği programla kutladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti kutlamalarına telekonferansla bağlanarak, “Tüm bunlara şahit olduktan sonra artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. Hiçbirimiz davranamayız. En başta Cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde iktidar partisi olarak Türkiye’nin son 14 yılının sorumluluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi ön bahçesindeki davetlilere telekonferansla seslenen Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

KÖKLERİNİ KAZIMAK BORCUMUZ

“15 Temmuz’da pek çok dava arkadaşımızı şehit verdik. Çok sayıda gazimiz var. O gece meydanlarda AK Partilisiyle, diğer partilerin mensuplarıyla, tek yürek tek ses olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma mücadelesi verildi. 7 Ağustos İstanbul Yenikapı’da bir araya gelen siyasi parti genel başkanları ve her kesimden vatandaşımız ülkemizin önünde yeni bir kapının açılışının müjdecisi olmuştur. Türkiye’nin birliği, beraberliği, kardeşliği konusunda açtığı bu yeni kapıya sonuna kadar sahip çıkacağına inanıyorum. Biz yıllarca gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz. Ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz demiştik. Yıllarca bu hassasiyetle haraket ettik. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Maalesef bu alçaklar o gece 240 evladımızı şehit ederek, 2195 kardeşimizi yaralayarak milletimize bedel ödetmişlerdir. Milletimize bu ihaneti yapanlardan hesap sormak ve FETÖ’nün kökünü kazımak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle birkez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum.

Haberin Devamı

KAYITSIZ ŞARTSIZ SORUMLUYUZ

Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası 1400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir. AK Parti’yi var eden ve yaşatan ruh İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, İstiklal harbinden 15 Temnmuz’a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti sade komşularımızla değil, Balkanlardan, Orta Asya’ya Kuzey Afrika’dan, Güney Asya’ya kadar dünyanın neresinde bir mazlum varsa hepsinin de akan gözyaşını silen eldir. Bu parti ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz’a kadar AK Parti’ye oy verenlerden aldığımız güçle tüm Türkiye’ye hizmet etme çabası içindeydik. 15 Temmuz’dan sonra size hangi partiye oy vermiş olursa olsun, artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğumuz vardır. O başlangıcı meş’um bitişi zafer olan gecede hep birlikte şu gerçekleri gördük. Bu millet varsa biz varız. Bu ülke varsa biz varız. Bu devlet varsa biz varız. Bu bayrak varsa biz varız. Bu ezanlar, bu selalar varsa biz varız. İşte bunun için 15 Temmuz’da hepsine birden saldırdılar. Meclis’e saldırdılar. Çünkü milletin temsil makamıydı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne saldırdılar. Çünkü devletin temsil makamıydı. Polise saldırdılar, çünkü bayrağın muhafızıydı. Askere saldırdılar çünkü vatanın onlar koruyucusuydu. Karşılarına Allahuekber diyerek çıkan insanlara saldırdılar. Çünkü ezanın salanın çağrısıyla oraya gelmişlerdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YENİ DÖNEMDE DE MİSYONUNA DEVAM

Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum. AK Parti’nin 15’nci kuruluş yıldönümü ülkemiz ve milletimizin böyle tarihi bir dönüm noktasında gerçekleşiyor. Türkiye’nin 2002 yılı sonundan bu yana gerçekleştirmiş olduğu ekonomik ve demokratik dönüşümünün mimarı olan AK Parti’den yeni dönemde de aynı öncü misyonunu devam ettirmesini bekliyorum. Bir kez daha kurucu genel başkanı olduğum partinin, AK Parti’nin 15’nci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

BAKMADAN GEÇME!