GeriSeyahat En sevdiğim mekan isimleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En sevdiğim mekan isimleri

En sevdiğim mekan isimleri

Hafızamı taradım, eşe dosta danıştım, internette sabahladım memleketimden mekan manzaraları hazırladım

Küçük Armutlu İstanbul’un etoburları için hit mekanlardan birine dönüşüyor. Meşhur Dükkan kasabının hemen yanına yeni bir yer açılmış. Arkadaşlarım ballandıra ballandıra soğuk ve sıcak fümelerini anlatıyorlardı, elime tanıtım mail’i geçti. Dana panchetta, dana döş füme, füme hindi göğsü, füme dana jambon, chorizzo salam, sucuk, füme kontrafile, füme nuar... Çeşit çeşit peynirler... İlk fırsatta gideceğim ve yazacağım ama bugünkü mevzum lokantanın yemekleri değil ismi: Farketmez.
Daha doğrusu, Fark-et-mez... Şahane de bir yılbaşı sloganı uydurmuşlar: “Yılbaşı akşamı nereye gidelim sorusuna ‘Farketmez’ deyin.”
Bayılıyorum böyle yaratıcı, eğlenceli mekan isimlerine... Sonra diğerlerini düşündüm, eşe dosta danıştım, internette sabahladım, kakara kikiri gülerek buyrun size memleketimden mekan manzaraları hazırladım.
Kimisini doğrulatabildim, arada doğrulatamadıklarım da var, varsın olsun onlar da mekan açmak niyetinde olanlara benim fikir babalığım olsun...
* Aralık Sonu Ocakbaşı (Van, Cihangir)
* Öküzdoyuran Dürümcüsü (Bursa)
* Giren Chiken (Samsun)
* Hey Yavrum Hey Restoran (Bodrum)
* Zıkkım Restoran (Akşehir)
* Mü-dürüm Dürümcüsü
* Ohannesburger
* Zı-bar
* Hadi Bendensin Et lokantası
* Yandım Çavuş Dinlenme Tesiseri (İzmir)
* Yiyen Geberiyo Köfteevi
* Şşşt Bak Hele Dürümcü
* Ananın Yeri
* Öz Ananın Yeri
* Bulgur King Çiğköfteci
* Kingbulgur Çiğköfteci
* Çamurlu Çiğ Köfte (Beylikdüzü)
* Son Çare Köfte (Antalya)
* Mymoon Kafe
* Gör Hele Pidecisi (Bakırköy)
* Karışma Sen Restoran (Kumkapı)
* İçmesini Bilsen Birahanesi
* Kendin Pişir Beraber Yiyelim
* İşkembejji

Yeni yılın en uluslararası partisi

En sevdiğim mekan isimleri


Erasmus değişim programıyla Avrupa’nın her yanından İstanbul’da okumaya gelen gençler yılbaşını Sirkeci Garı’nda karşılıyor. Tarihi vagonlar parti alanının önüne çekilecek, 32 ülkeden 2 bin kişinin katılacağı partiye Türk gençleri de katılacak

Sirkeci Garı’nda yeni yıl partileri gelenekselleşiyor. Tarihi gar bu yıl Avrupa’nın her yanından gençleri ağırlıyor. Yok kalkıp Avrupa’dan gelmiyorlar. Onlar Erasmus programıyla zaten İstanbul’a ve civar şehirlere okumaya gelen Avrupalı gençler. Türk yaşıtlarıyla birlikte yeni yıl için Sirkeci Garı’nda toplanıyorlar.
Sirkeci Garı da uluslararası misafirlerini ağırlamak için bu yıl özel fikirler uygulamaya koydu. Event Hall olarak düzenlenecek eski bekleme salonunun önünü tarihi vagonlar çekilecek. Parti için dekorasyon yapmak yerine ışıklandırmayla binanın güzellikleri daha da ortaya çıkarılmaya çalışılacak.
Misafirler bu kadar farklı kültürlerden olduğu için herkesin eğlenebilmesi için müzikler olabildiğince popüler tutulacakmış. (Yazarın şerhi: İyi güzel de ev sahibi olarak kendimize iltimas isteriz. Hem madem misafirler burada okuyor Türk müziklerine o kadar da Fransız olmasalar gerek...)
Partiyi düzenleyen Erasmus Öğrenci Ağı ve Ajan İstanbul ile Elli5 organizasyon katılımın mümkün olduğunca yüksek olması için bilet fiyatlarını düşük tutmuş. Biletix’ten 45 liraya temin edilecek biletlere bir içki de bedava. Partiye 2 bin kişinin geleceğini tahmin ediyorlar. Yalnız Sirkeci Garı’nda daha önce yeni yıl kutlamış biri olarak hemen uyarmak istiyorum: Madem bu kadar çok insan bekliyorsunuz tuvalet sorununu çözün. Bir yeni yıla daha tuvalet kuyruğunda girmek istemiyorum. Sonra bütün senem sıkışık geçiyor.

ERASMUS ÖĞRENCİ AĞI (ESN)

Eresmus Student Network 1989’da kuruldu. 32 ülkede, 280 yükseköğrenim kurumundan 12 bin üyesi var. 150 binden fazla öğrenciye hizmet sunuyor, öğrencilerin sosyal ve akademik entegrasyonu amacını güdüyor. Türkiye’de de faaliyet gösteren organizasyonun Beyoğlu’nda bir de barı bulunuyor. www.esnturkey.com

Parti parti gezip Hummer’ıyla müzik yapıyor
GECENİN İNSANLARI
ERDİNÇ AKBULUT

Ne yapıyorsun?
- Ben Red Bull’un resmi DJ’i ve organizasyon sorumlusuyum. Organizasyonlar için iki özel Hummer’ımız var. Bunlar DJ kabinine dönüşebilecek şekilde tasarlandı. Hem Red Bull’un kendi organizasyonlarına hem de destek verdiğimiz başka etkinliklerde bu Hummer’la müzik yapıyoruz.
Ne zamandan beri yapıyorsun bu işi?
- Ben DJ’liğe 17 yaşımda başladım. FG 93.7 radyo istasyonunda Soundsystem adlı programda kendi progressive dinleyicilerle paylaştım. Ve yine FG’nin düzenlediği Global Gatering’de dünyanın ünlü DJ ve prodüktörleriyle sahne aldım. Şimdi 25 yaşındayım. Yaklaşık iki yıldır da Hummer sürücüsü DJ’im.
Yolda Hummer’la gezdiğin tepkiler nasıl oluyor?
- Tepkiler inanılmaz. İnsanların çok ilgisini çekiyor. Durdurup fotoğraf çekmek isteyenler, Ferrari’nin bile camını açıp beni izleyenler oluyor.
Peki kız arkadaşını gezdirebiliyor musun bu Hummer’la?
- Tabii ki gezdirebiliyorum. Ama o halinden çok memnun değil, içeride aramızda çok mesafe oluyor, bir Hummer’ın güçlü motor sesinden rahatsız oluyor. O yüzden ben Hummer sürerken konuşmak yerine bakışmakla yetiniyoruz.
Nasıl çalışıyor bu kabin-mobil?
- Kendine özel bir sistemi var. Piston sistemiyle özel olarak tasarlanan DJ kabini aşağı yukarı indirip kaldırılabiliyor. Ben de aracı park ettikten sonra tepesine çıkıp müzik yapıyorum. Herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç yok. Kendi jeneratörü var. Benzinim olduğu sürece volümüm de var.
Ne kadar bir alanda etkili?
- Açık havada 500-750 kişiyi etrafımda toplayıp kulüpteymiş gibi müzik dinletebilirim. Kapalı alandaysa 750-1000 kişi.
Her yere girebiliyor mu?
- Bir Hummer’ın girebileceği, tırmanabileceği, inebileceği her türlü coğrafi koşula götürebiliyorum aracı. Mesela Alaçatı’da sörf okullarının orada denize bile soktum aracı. Kışın snow kite yapmak için Akfırat’a gittik, orada da karlı tepelere tırmandık.
Şimdiye kadar kaç partide çaldın? En iyileri hangileriydi?
- Yaklaşık 300-350 etkinlikte müzik yapmışımdır. Daha geçen hafta Ankara Kent Park’ta kapalı otoparkta üç bin kişiye çaldım. Çok güzeldi. Yazın Bodrum’da Barlar Sokağı’nda bir anda elektrikler kesildi. Biz de otele dönüş yolundaydık. Bunu fark edince geri döndük. Barlar Sokağı’na girdik ve bütün sokağa biz müzik yaptık. Süperdi. Yine Ankara’da motocross yarışlarına gittik. Yarış sonunda bir kum tepesinin üstüne Hummer’ı çıkarıp diğer extreme rampasından motorcular Hummer’ın üstünden atladı.

False