GeriSeyahat En etkileyici süperyat havuzları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En etkileyici süperyat havuzları

En etkileyici süperyat havuzları

Süperyat sahipleri, yatların boyutları büyüdükçe, daha büyük ve daha çok özellikleri olan havuzlar istiyorlar. Süperyatında bir spa veya bir jakuzi olması, yat sahiplerinin artık tartışmasız istekleri arasında yer alıyor. Düşünsenize süperyat sahibi tüm dostlarına ve arkadaşlarına davet veriyor, görkemli, aydınlatılmış havuz başında bir parti... Hem de karadan ve gözlerden çok uzaklarda... Dünyanın en prestijli yat dergilerinin editörlerinin seçtikleri, en etkileyici süperyat havuzlarını sizler için derledik.

1) QUATTROELLE

En etkileyici süperyat havuzları

Lurssen tersanesinde 2013 yılında imal edilen, 86 metre uzunluğundaki güzeller güzeli Quattroelle süperyatının iç ve dış tasarımını Nuvolari & Lenard tasarlamış. Quattroelle’nin üst güvertesindeki havuzun arka bölümünde, ince bir cam bölmesi vardır. Büyük yüzme havuzunun bir de jeti bulunmaktadır.

2) LUNA 

En etkileyici süperyat havuzları

 

Almanya’nın Bremerhaven kentindeki Lloyd Werft tersanesinde üretilen ünlü Luna süperyatı, 2010 yılında Rus işadamı Roman Abramovich’e teslim edilmiştir. Luna’nın dış tasarımını NewCruise of Germany firması, iç dekorasyon tasarımını ise Donald Starkey üstlenmiş. 115 metre uzunluğundaki Luna, dünyanın en büyük 2. keşif  ve en büyük 23. süperyatı. 20 metre uzunluğundaki havuzu ile bir keşif süperyatından daha fazla lüks bir süperyat özelliklerinde. Ayrıca geniş dış mekanları ile mükemmel bir güneşlenme olanağı sunuyor.

3) IRİMARİ 

En etkileyici süperyat havuzları

2015 yılında sipariş üzerine Sunrise Yachts tarafından üretilen, 63 metre uzunluğundaki Irimari süperyatının iç tasarımı, Focus Yacht Design tarafından yapılmış. Süperyatın dış tasarımında ise, Espen Oeino imzası bulunuyor. Irimari’nin etkileyici havuzu, bir cam duvar ile oluşturulmuş. Süperyatın muhteşem havuzu, üst güneşlenme güvertesinin arka bölümünde yer alırken, harika deniz manzarasını yüzerken de yaşayabiliyorsunuz. Irimari, gerek dış gerekse de iç mekan tasarımları ile, 2016 Showboats Design Awards finalistleri arasında yer aldı.

4) ECLIPSE 

En etkileyici süperyat havuzları

Rus milyarder Roman Abramovich’in bir başka süperyatı Eclipse. 162,50 metre uzunluğu ile Eclipse, 2010 yılında Almanya’nın Hamburg kentindeki Blohm + Voss Hamburg tersanesinde üretildi. Dünyanın halen en büyük 2. süperyatı olan Eclipse‘nin tüm tasarımlarını Terence Disdale Design üstlenmiştir.Süperyatın 15 metre uzunluğundaki havuzunun tabanı istenildiğinde yükseltilip, biçim değiştirerek bir dans pistine dönüşebilmektedir.

 5) ESTER III 

En etkileyici süperyat havuzları

Ester III, Lurssen Yachts tarafından 2014 yılında üretilmiştir. 66 metre uzunluğundaki Ester III’ün tasarımını Espen Oeino gerçekleştirirken, Reymond Langton Design firması süperyatın iç tasarımını yapmıştır. Bir helikopter pisti, spor salonu, masaj odası, tam donanımlı bir spa, bir sauna ve bir buhar odasının yanı sıra, süperyatın en etkileyici bölümü havuzu. Ana güvertesinde yer alan büyük havuz sonsuzluk hissi veriyor ve bir şelale ile aşağıdaki yüzme platformu ile bağlanıyor. Büyük havuz, süperyatın kıç bölümünden iki güverteyi birbirine bağlıyor. Ayrıca sakinleştirici büyük havuzun etrafında pek çok güneşlenme minderi yer alıyor.

6) ALFA NERO 

En etkileyici süperyat havuzları

2007 yılında Hollandalı Oceanco tersanesinde üretilen 82 metre uzunluğundaki Alfa Nero, büyük yat tasarımında eski kalıpları kırmıştır. Lüks süperyat tasarımındaki paradigmaları kıran Alfa Nero’nun dış tasarımında, Nuvolari & Lenard ve iç tasarımında yetenekli Alberto Pinto imzası bulunuyor. Çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip olan Alfa Nero, 1.250 metre kare yaşam alanında bir de büyük havuza ev sahipliği yapıyor.Süperyatın Nuvolari imzalı sıra dışı özellikleri arasında, arka bölümdeki yüzme platformunu içine alan bir cam ile sonlandırılmış havuzu bulunuyor. Bu ünlü yatın cam duvarlı havuzu, şelale efekti veriyor. Arzu edildiği takdirde havuzun tabanı yükseltilerek bir dans pistine, hatta bir de gerek duyulursa helikopter pistine dönüşebilmektedir.

En etkileyici süperyat havuzları tarafından hazırlanmıştır.

 

False