En çok aranan adam hakkında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

En çok aranan adam hakkında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 17:16

Aranan katil zanlısı Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, bilgisine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İlhan Filiz oğluyla irtibatının bulunmadığını söyledi. Katil zanlısının yeni görüntüleri ortaya çıkarken İzmir'de ihbarlar yüzünden polisin telefonu kilitlendi. Tuzla'da Atalay F. tarafından öldürülen tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'nin oğlu Bekir Kayıkci, zanlının ailesine çağrıda bulunarak, “Annemin canını aldı. Polise yardım etsinler başka canlar da alabilir” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerden oluşturulan özel ekibin Atalay Filiz'i yakalamak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öğretmen Fatma Kayıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, cinayet zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz'i, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi. İlhan Filiz oğluyla irtibatının bulunmadığını söyledi. 

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

İstanbul ve Ankara'da 3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle polis tarafından her yerde aranan katil zanlısı Atalay Filiz'e ait olduğu belirtilen yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Görüntüler, İzmir'de bir internet kafede 29 Mayıs günü sabah saat 09.25'te kaydedildi. Görüntülerde, Atalay Filiz'in elinde bavul ve sırtında çantasıyla internet kafeye girdiği görülüyor. Zanlının, internet kafeye girdikten sonra çevresini bir süre kontrol ettiği, elindeki bavul ve sırt çantasını bir köşeye koyup, duvarlarda güvenlik kameralarının olup olmadığını gözlediği dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Öte yandan seri katil Atalay Filiz’in İzmir’de yaşadığını duyan vatandaşlarda, 155’e onlarca ihbar yaptı. Gelen ihbarları tek tek değerlendiren ekipler, adeta teyakkuza geçti. 155’e gelen ihbarların farklı farklı bölgelerde olması ise dikkat çekti. İzmir’de adeta alarma geçen polis ekipleri, şüpheli gördüğü herkesi durdurdu.

ÖLDÜRDÜĞÜ ÖĞRETMENİNİN OĞLUNDAN ÇAĞRI

Tuzla’da Atalay F. tarafından öldürülen tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’nin oğlu Bekir Kayıkci, seri katilin ailesine çağrıda bulundu. Atalay F.’nin ailesini bile öldürecek potansiyelde olduğunu söyleyen Bekir Kayıkci, “Ailesi ona hasta gözüyle bakıyor. Bu yüzden yardım ediyor olabilir.  Çağrımız polise yardım etsinler. O annemin canını aldı. Başka canlar da alabilir” dedi.

Haberin Devamı

“POLİSE YARDIMCI OLSUNLAR”

Ailenin bugüne kadar hala ortaya çıkıp açıklama yapmamasını yadırgadıklarını ifade eden Bekir Kayıkci, “Sadece kayıp ilanı vermişler. Biz ona katil gözüyle bakıyoruz ki öyle. Ama ailesi ona hasta gözüyle bakıyor. Bu yüzden yardım ediyor olabilir. Ailesi çocuklarının bulunması konusunda polise yardımcı olsun. 3 ölü 1 kayıp var. Ve daha fazlası da olabilir” diye konuştu. Atalay F.’ye ait olduğu iddia edilen depo hakkında da konuşan Bekir Kayıkci, “Şok olduk. Bizden aldığı maaşla bu deponun kirasını ödeyemez. Ciddi bir şekilde maddi destek aldığını düşünüyoruz. Tek başına olmadığını tahmin ediyoruz” dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni iki çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti. Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in olaydan sonra sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra İstanbul'a gelerek buradayaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!