Elmalı, yabancı konuklarını ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Elmalı, yabancı konuklarını ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 14:37

Elmalı, yabancı konuklarını ağırladı

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, 'Kırsal Turizmi Geliştirme Projesi' kapsamında, Çorlu Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne gelen misafirler, Malkara İlçesi Elmalı Mahallesi'nde ağırlandı.

Elmalı Mahallesi'nde 12 farklı ülkeden yaklaşık 300 misafirin ağırlandığı program, eski okul bahçesinde düzenlendi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un da katıldığı programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal İşler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Bu faaliyet Çorlu Belediyesi tarafından 8 yıldır düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin bu güzellikte her geçen sene artarak devam etmesini dilerim. Kültür ve sanat bir toplumun uluslaşması için kaçınılmaz bir ögedir. Kültür bizi biz yapan, bizi insan yapan, bizi diğer canlılardan ayıran çok önemli bir özelliktir. Düzenlenen bu tür etkinliklerle kültürler ülkeden ülkeye, coğrafyadan coğrafyaya aktarılacaktır. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Çorlu Belediyesi'nin verdiği destekle size ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen Çorlu Belediyesi'ne, Malkara Belediyesi'ne, basın mensuplarımıza, Elmalı Mahallesi'nin değerli sakinlerine ve siz gençlerimize minnettarım" dedi.

Hacı Aslan'ın konuşmasının ardından yöresel ürünlerin sunulduğu bir öğle yemeği düzenlendi. Yöresel Ürünler Tanıtım Evi önünde el emeği göz nuru eserler de katılımcılardan büyük ilgi gördü.  Yemek sonrasında halk oyunları örnekleri sergilenmesi ile devam eden program, Elmalı tanıtım ve doğa yürüyüşü ile devam etti. Düzenlenen program, Süleymanpaşa İlçesi gezisi ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!