Son dakika... İki kişinin öldüğü 'vale cinayeti' ile flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İki kişinin öldüğü vale cinayeti ile flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 14:31

KADIKÖY’de iki müşterinin yaşamını yitirdiği vale cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda olaydan sonra açığa alınan Emniyet Amiri Adnan Ayhan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişiye dava açıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu şüpheli Hakan Ekşi için, "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet ve "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan da 15 yıldan 20 yıla kadar, Mehmet Halim Toprak için "Kasten öldürme" suçundan iki kez müebbet, emniyet amiri Adnan Ayhan’ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli için de, "Kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAY geçen 7 Ocak’ta İstanbul Caddebostan İskele Sokak’ta meydana geldi. Müşteriler ile valeler arasında araçların geç getirilmesiyle ilgili çıkan tartışmada, müşteri olarak mekanda bulunan Murat Oğuzorhan ile Emre Ağbaş yaşamını yitirdi.

İddianameye göre, bir balıkçıda yapılan doğum günü organizasyonu sonrası, organizasyona katılanlar ile mekan sahipleri ve valeler arasında 'araç çağırma' tartışması çıktı.

Haberin Devamı

PATRON: SIK ULAN DEDİ!

İddianameye göre, çıkan arbedeye yan masada bulunan başka isimler de dahil oldu. Hakkında dava açılan tutuklu sanık mekanın sahibi Hakan Ekşi'nin "sık ulan" sözleri sonrası silahlar ateşlendi. 8-10 el ateş edildikten sonra, Ekşi ve silahı ateşleyen vale Mehmet Halim Toprak ile mekândan hızlı çıkarak sahile doğru kaçtı.

VALENİN SİLAHINDA ÇIKAN KURŞUNLARLA...
Vücuduna 4 kurşun isabet eden vale Murat Oğuzorhan olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde, tarafları ayırmak için çaba gösteren Emre Ağdaş da vücuduna aldığı 4 kurşun sonrası hayatını kaybetti. İddianameye göre, Oğuzorhan ve Ağdaş, Mehmet Halim Toprak'ın silahında çıkan kurşunlarla can verdi.

Yürütülen soruşturma sonrası, şüpheliler Mertcan Güven, Murat Keleşoğlu, Hakan Ekşi ve firari konumdaki Mehmet Halim Toprak hakkında "Kasten yaralama", "Kasten öldürme", "Kasten öldürmeye azmettirme" suçlarından dava açıldı. İddianamede, emniyet amiri Adnan Ayhan da müşteki şüpheli olarak yer aldı. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!