Media Markt'da ucuzluk izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Media Marktda ucuzluk izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 10:45

Türkiye pazarına yeni giren elektronik perakendecisi Media Markt'ın açılış nedeniyle uyguladığı düşük fiyatlar izdihama neden oldu.

Haberin Devamı

MAĞAZA ÖNÜNDE NELER YAŞANDI? İNANILMAZ FOTOĞRAFLAR

Geceden itibaren kuyruğa girerek sabaha kadar mağazanın açılmasını bekleyen tüketiciler, uzun kuyruklar oluşturdu. Mağazanın önündeki kalabalık, bölgedeki sabah trafiğini de olumsuz etkiledi, araçlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

Mağazanın açılmasının ardından ise asıl kargaşa başladı. Tüketiciler içeriye girebilmek için birbirlerini ezdi, kavga etti, mağazanın kepenkleri kırıldı. İçeride ise promosyonlu ürünler bitince müşteriler duvarlara asılı tanıtım LCD2leri söktü ve depolara hücum ederek depodaki malları çıkardı. Yaşanan izdihamın ve olayların ardından mağazadaki satışlar durduruldu.

Tüketicilerin firmaya ilgisi, dün açıklanan 'açılış promosyonlu fiyatlar'dan kaynaklanıyor. Türkiye'ye en ucuz olma iddiası ile giren ve bir de açılış nedeniyle bazı ürünlerde büyük indirimlere giden firma, müşteri akınına uğradı.

Haberin Devamı

İLGİYİ HESAPLAYAMADILAR

Öte yandan şirketten yapılan açıklamada, bu sabah saat 08:00’da açılışı yapılan Media Markt Ümraniye mağazasının, Türk tüketicisinin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle satışlarını geçici olarak durdurduğu belirtildi. 28 Eylül 2007 Cuma tarihine kadar sürdürülmesi planlanan kampanya, promosyonlu ürünlerin stoklarının tükenmesi sebebiyle ilk gün sonlandırıldı.

Media Markt Ümraniye Mağazası Genel Müdürü Jan Mitilyan, Türkiye’de de Avrupa’nın diğer ülkelerinde olduğu gibi tüm stok planlamasının yapıldığını fakat Türk tüketicisinin Media Markt’a diğer ülkelerden daha fazla ilgi göstermesi sebebiyle stokların kısa sürede tükendiğini söyledi. Mitilyan, önümüzdeki dönemde açılış kampanyasına benzer kampanyaların devam edeceğini, amaçlarının Türk tüketicisine en son teknolojiyi en uygun fiyatlarla ulaştırmak olduğunu ifade etti.

HANGİ ÜRÜN NE KADAR?

Açılış nedeniyle indirimli fiyatlar uygulayan Media Markt'da piyasada 600 YTL seviyesinde olan Samsung U 600 cep telefonu 444 YTL'ye, 270 YTL olan 2 GB'lik İPOd Nano 149 YTL'ye, 60 YTL olan 2 GB'lik hafıza kartı 39 YTL'ye satılıyor. Bunların yanında diğer bilgisayar ekipmanlar, küçük ev aletleri ve fotoğraf makinalarında da piyasaya göre yüzde 50'ye varan indirimler dikkat çekiyor. Ayrıca gazetelere verilen tam sayfa ilandaki 42 inch yüksek çözünürlüklü Samsung marka plazma TV de 1.299 YTL'den satılacak.

Haberin Devamı

ELEKTRONİK MARKETTE BÜYÜK KAPIŞMA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!