Elektronik markette büyük kapışma

Güncelleme Tarihi:

Elektronik markette büyük kapışma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 00:00

Açılıştan önce uyguladığı reklam kampanyasıyla dikkatleri üzerine çeken Media Markt, şimdi de fiyat politikasıyla elektronik ve beyaz eşya piyasasını karıştırdı. Media Mark’ın açılmasıyla birlikte, elektronik marketler arasındaki fiyat farkı yüzde 50’ye ulaştı.

İNGİLİZ Kesa Electricals’e bağlı Darty’nin ardından Türkiye’deki ilk mağazasının kapılarını bugün Ümraniye’de açacak olan Alman Metro Grubu’nun dev elektronik market zinciri Media Mark, kataloğuna koyduğu ürünlerin fiyatlarıyla bir anda elektronik ve beyaz eşya piyasasının karışmasına yol açtı. Açılıştan önce uyguladığı reklam kampanyasıyla dikkatleri üzerine çeken, radyolarda Almanlarla dalga geçen, Nataşalı bilboard ilanlarıyla tartışma yaratan Media Markt, ’En düşük fiyat ve en geniş ürün seçeneği’ iddiasıyla şimdi de diğer elektronik market zincirlerine meydan okuyor. Media Mark’ın açılmasıyla birlikte, elektronik marketler arasındaki fiyat farklılıkları daha şimdiden yüzde 50’leri buluyor.

BU YIL 3 MAĞAZA: İlk mağazasını Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’nde açan Media Markt, Eskişehir ve Mersin’de açacağı marketlerle Türkiye’deki mağaza sayısını bu yılın sonuna kadar üçe çıkarmayı hedefliyor. İngiliz Darty’nin ardından Media Markt’ın Türkiye’ye gelişi, özellikle elektronik ürünler pazarının büyük oranda karışacağının ilk belirtilerini de ortaya koyuyor. En düşük fiyat iddiasıyla 9 ay önce Türk pazarına giren Darty, kampanyalarında "aynı üründen daha ucuzunu bulana bir kutu çikolata hediye edeceği" sloganını kullanıyordu. Ancak, Kapılarını bugün açan Media Markt’ın ilk katoloğunda yer alan bazı ürünler, Darty’nin 16 Eylül tarihli son kataloğundakilerden ucuz olduğunu gösteriyor. Madia Markt’in kataloğunda fiyatı 49 YTL olan Braun marka MR 430 Multiquick el blenderinin fiyatı Darty’nin kataloğunda 69 YTL fiyat içeriyor. Bu fiyat farkı, diğer elektronik marketlerde de gözleniyor. Cep telefonu, MP3 çalar, digitan fotoğraf makinesi, hafıza kartı, çam robotu gibi bazı ürünlerde oluşan fiyat farklılıkları, yüzde 50’leri buluyor.

50 BİNİN ÜZERİNDE ÜRÜN: Media Markt’ın iki kattan ve 3 bin 850 metrekarelik alandan oluşan Ümraniye mağazasında 50 binin üzerinde ürün satılacak. Avrupa’da 14 ülkede toplam 470 mağazayla faaliyet gösteren Media Markt’ın, 471’in mağazası olan İstanbul’da 85 kişi çalışacak. Ümraniye mağazalarının açılışa özgü olarak bugün saat 08.00’da müşterilerini kabul etmeye başlayacağını söyleyen Media Markt Ümraniye Genel Müdürü Jan Mitilyan da, "Bugün 7 bin ile 15 bin arasında kişinin mağazayı ziyaret etmesini bekliyoruz. İndirimlerimiz açılışa özgü değil, yıl boyunca sürecek" dedi.

Ucuzunu bulana fark ödeyecek

TÜRKİYE pazarına en düşük fiyat, en geniş ürün gamı ve geniş servis hizmetiyle girdiklerini söyleyen Media Saturn Holding Türkiye Genel Müdürü Mustafa Altındağ, "Ürünlerimizde marka ve fiyat garantisi veriyoruz. Aynı ürünün daha ucuzunu bulana aradaki fiyat farkını ödüyoruz" dedi. Yaşanacak fiyat rekabetinden Türk tüketicisinin karlı çıkacağını belirten Altındağ, "Tüketici kendisine en uygun olan yerden alışveriş yapacak" diye konuştu. Türkiye pazarında yaşanan yoğun rekabet nedeniyle bazı elektronik firmalarının kısa sürede pazardan çıkmalarını da değerlendiren Mustafa Altındağ, "Türkiye’ye gitmek üzere değil kalmak üzere geldik. Bu nedenle pazara gerektiği kadar yatırım yapacağız. Önümüzdeki günlerde Eskişehir ve Mersin’de de mağazalar açacağız. Türkiye son yıllarda büyük gelişme kaydetti ve geçtiğimiz yıllarda başlayan Avrupa Birliği görüşmeleri sonucunda, şu anda kapsamlı bir reform ve modernleşme sürecinden geçiyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!