Ek puanın kaldırılmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Ek puanın kaldırılmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 15:02

TÜRK Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, ÖSYM’nin meslek liselilerin kendi alanlarında bir bölümü tercih ettiğinde aldıkları ek puan uygulamasına son vermesinin başarı oranın düşmesine sebep olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ek puanın kaldırılmasına tepki


Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Atalay, ÖSYM’nin meslek liselilerin kendi alanlarında bir bölümü tercih ettiğinde aldıkları ek puan uygulamasına son vermesiyle ilgili açıklama yaptı. Şube Başkanı Atalay, "Hükümetin meslek liselerine özendirmek amacıyla bir sloganı vardı. "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" diye. Ek puan uygulamasının kaldırılmasıyla bu slogan ortadan kalkmış oldu. Şuanda üniversite hayalleri kuran binlerce meslek lisesi öğrencisinin hayalleri yıkıldı. Ek puan ile meslek lisesi öğrencileri üniversite sınavına girmeden meslek yüksekokulları tercih edebiliyor. Böylece meslek lisesi öğrencilerimiz kendi alanlarında kendilerini daha iyi yetiştiriyordu. Ek puanın kalkmasıyla meslek lisesi öğrencilerimiz üniversite sınavlarında artık 10 adım geriden gelecek. Çünkü bu öğrenciler derslerinde fizik, kimya, matematik gibi derslere fazla ağırlık vermiyorlar. Bu sefer görmedikleri derslerden sınava tabi tutulacaklar. Böyle bir uygulamanın kaldırılması meslek liselerinde kaosa sebep olur" dedi.

Şube Başkanı Atalay, ek puan uygulamasını kaldırılmasıyla birlikte meslek liselerinin öneminin de ortadan kalkacağını ve öğrencinin artık meslek liselerini tercih etmeyeceğini söyledi. Meslek liselerinin sanayicinin yaşadığı ara eleman sıkıntısına çare bulduğunu söyleyen Atalay, kararı eleştirdi.

Haberin Devamı

Ek puanın kaldırılmasına tepki



"SEN GİT FABRİKADA ÇALIŞ DEMETTİR BU"

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel de ÖSYM’nin ek puan uygulamasını kaldırmasıyla birlikte eğitimdeki fırsat eşitliğinin ortadan kalktığını dile getirdi. Şube Başkanı Demirel, "Üniversite hayali kuran binlerce öğrencinin hayalini yıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu çocuklarımız yıllarca meslek lisesinde okuyup, kendi alanında yükselmek ve başarılar sağlamak için üniversite hayali kurmaktadır. EK puan uygulaması ile öğrencilerimizin sınavsız geçiş hakkı elinden alınmıştır. EK puanı kaldırmak demek ’Sizin ne işiniz var üniversite de. Gidinde fabrikada çalışın’ anlamına gelmektedir. ’Siz köylü ve işçi çocuğusunuz, üniversite işiniz olmaz. Fabrikada işçi gibi çalışın’ denmektedir. Böylece meslek lisesi öğrencileri mezun olduktan sonra fabrika da çalışırken, durumu iyi olan ailelerimizin çocukları ise üniversitelerde okuyacak. Böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz. Bir an önce ÖSYM’nin bu yanlış karardan dönmesi gerekir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!