Egzoz avcıları

Güncelleme Tarihi:

Egzoz avcıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 14:46

Başkent’te bazı otomobil ve motosikletlerin egzoz takmadan ya da modifiyeli egzozla aşırı ses çıkararak trafikte gürültü kirliliğine yol açması nedeniyle Ankara Valiliği harekete geçti.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, yayınladığı genelgelerle birlikte, standartlara uygun olmayan egzozlarla gürültü ve hava kirliliğine neden olan araçların, OHAL Kanunu’nun 9/j ve 11’inci maddeleri gereği trafikten derhal men edilmesi talimatını verdi. Ankara Valisi Ercan Topaca’nın 29 Mayıs’ta yayınladığı ve tüm kaymakamlıklar, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’na gönderdiği genelgede, egzoz takmadan ya da modifiyeli egzozla trafikte seyreden araçların gürültü ve hava kirliliğine yol açtığı, özellikle gece geç saatlerde cadde ve sokaklarda egzozu standartlara uygun olmayan araçların kullanımından dolayı çıkan gürültüden insanların rahatsız olduklarının tespit edildiği vurgulandı. 

ÖNCE 7 İŞ GÜNÜ SÜRE

29 Mayıs’taki genelgeye göre, ‘egzozu bulunmayan veya mevzuatta öngörülen şartlara uygun olmayan araçların trafikten men edilmesi, sürücülerine para cezası uygulanması’, ‘egzozu standartlara uygun olmakla birlikte rahatsız edecek derecede duman ve gürültü çıkaran araçlara para cezası uygulanması ve şartlara uygun duruma getirilmesi için ihtar edilmesi, geçici Trafiğe Çıkış Belgesi düzenlenerek 7 iş günü süre verilmesi, süre sonunda şartları sağlamazsa trafikten men edileceği’ belirtildi.

‘SÜRE UZUN, DERHAL MEN’

Haberin Devamı

Vali Topaca’nın 29 Mayıs’taki genelgeden 4 gün sonra yayınladığı yeni genelgede ise, ‘araçlara ve motosikletlere 7 iş gününe kadar süre verilmesinin; çevre ve gürültü kirliliğine yol açıp halkın huzur ve sükûnunu bozması nedeniyle taşıdığı önem ve hassasiyet nazara alınarak uzun bir süre olduğu değerlendirildiği’ ifade edildi. Genelgede, belirtilen nedenlerden dolayı, 2935 sayılı Olağanüstü Halk Kanunu’nun 9/j ve 11’inci maddeleri gereğince bu kapsamdaki araç ve motosikletleri trafikten derhal men edileceği ifade edildi.

EN BAŞARILI PERSONEL HER AY ÖDÜLLENDİRİLECEK

Vali Topaca’nın yayınladığı egzoz genelgesinde, gürültü çıkararak seyreden araçları veya sürücüleri tespit ederek işlem yapan en başarılı personel tespit edilerek aylık olarak ödüllendirileceği de ifade edildi. Trafikten men etme ve trafik cezası yazma şeklindeki uygulamaların ayrı ayrı değerlendirileceği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!