Eğitime kar engeli! İşte okulların tatil olduğu iller...

Güncelleme Tarihi:

Eğitime kar engeli İşte okulların tatil olduğu iller...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 19:59

Yurdun dört bir yanında etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullarda eğitime ara verildi. İşte tatil olan il ve ilçeler...

Haberin Devamı

HATAY

İskenderun ilçesinde de Akarca, Çınarlı, Suçıkağı, Bekbele, Bitişik, Cırtıman, Fatih Sultan Mehmet, Sarıseki, Düğünyurdu, Denizciler, Azganlık Organize Sanayi Bölgesi İlkokul-Ortaokulu, Buluttepe Yayha Kemal Beyatlı İlkokulu, Şehit Yener Anadolu Lisesi, Alparslan Ortaokulu, Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokulu, Kocatepe Anaokulu, Gültepe İlkokulu-Ortaokulu, Yunus Emre Ticaret ve Sanayi Odası ilkokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Sadık Altıncan Ortaokulu, Emel Akçay İlkokulu, İsmet İnönü Mahallesi Karapelit Adakent Atatük İlkokulu-Ortaokulu, Karapelit Ali Tekten İlkokulu-Ortaokulunda eğitime 2 gün ara verildiği duyuruldu.     

MERSİN

Gülnar ve Mut ilçelerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda 23 Aralık'ta eğitim yapılmayacak.     

Haberin Devamı

Gülnar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kadim, kar yağışına bağlı olarak ilçede bulunan 18 ilkokul, 14 ortaokul ve 5 lise de eğitim gören öğrenciler için 23 Aralık'ta okulların tatil edildiğini belirtti.     

Mut İlçesi’nde yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edilen okulların tatil süresi uzatıldı. İlçede kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle 23 Aralık Cuma günü de okullar tatil edildi. Araya haftasonu tatilinin de girmesiyle birlikte ilçede eğitim pazartesi günü başlayacak.  

KARAMAN

Etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 23 Aralık Cuma günü ara verildiği açıklandı.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden yoğun yağış nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla, il genelindeki tüm okulların 23 Aralık Cuma günü tatil edildiği belirtildi.     

KONYA

Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Meram, Selçuk ve Karatay İlçeleri’nde ilk ve orta dereceli okullar ile Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde okullar 23 Aralık'ta tatil edildi.

Konya Valiliği tarafından yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Ararlık'ta merkez Selçuklu, Karatay ve Meram İlçeleri’nde ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmişti. Valilik, devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle 23 Ararlık'ta da okulların tatil edilmesine karar verdi. Hamile ve bedensel engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Haberin Devamı

Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’de kar yağışı nedeniyle eğitime verilen arayı uzatıp, 23 Aralık'ta da tatil olduğunu açıkladı.

ANTALYA 

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde 23 Aralık Cuma günü eğitime ara verildi.     

NİĞDE

Ulukışla İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 23 Aralık'ta tatil edildi.

Ulukışla Kaymakamlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Meteorolojik verilerden, Ulukışla merkez ve köylerinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlçe Hıfzısıhha Kurul Kararıyla 23 Aralık Cuma günü eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinlidir."

GAZİANTEP

Haberin Devamı

Taşımalı sistem ve özel eğitim verilen okullar 23 Aralık'ta tatil edildi.

Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapılan eğitim-öğretim hizmetleri değerlendirme toplantısında kent genelindeki taşımalı sistem ve engellilere eğitim verilen okulların 23 Aralık Perşembe günü tatil edilmesi kararı alındı. Toplantıda ayrıca hava muhalefeti olmadığından bugün tatil edilen ilk ve orta dereceli tüm okullarda eğitim ve öğretime Cuma günü devam edileceği kararı da alındı.

AKSARAY

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ve Eskil İlçesinde okulların tatil edilmesi kararı alındı.

Aksaray Valiliği tarafından, kar yağışı nedeniyle Aksaray merkez ve Eskil ilçesinde okullar 23 Aralık'ta tatil edildi.

ISPARTA:

Haberin Devamı

Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerindeki tüm okulların 23 Aralık Cuma için tatil edildiği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!