Zorunlu hizmete ek zam talebi

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu hizmete ek zam talebi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 14:00

Eğitim-Bir-Sen, 2016-2017 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenler için ek tazminat teklifinde bulundu. Talepte, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 710 liraya kadar ek tazminat verilmesi yer alıyor.

Haberin Devamı

Kamu görevlilerinin 2016-2017 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemesi için geçen hafta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde, memur maaşına yapılacak zam kadar ek talepler de dikkati çekiyor.

Bu talepler arasında "Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri" kolunda yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen'in kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenler için ek tazminat talebi öne çıkıyor.

"Öğretmenler için görev yerleri daha cazip hale gelecek"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dezavantajlı bölgelerde öğretmen tutamamakta zorlandığını belirterek, bu durumun zorunlu çalışma süresinin uzatılmasıyla çözülmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Öğretmenler için dezavantajlı bölgeleri cazip kılacak teklifleri toplu sözleşme masasına taşıdıklarını ifade eden Yalçın, şu bilgileri verdi:

"Kalkınmada öncelikli yörelerde zorunlu olarak çalışan öğretmenlere ek tazminat talep ediyoruz. Ek tazminat verilmesiyle kalkınmada öncelikli yörelerde çalışan öğretmenlerden daha azı yer değiştirme talebinde bulunacak, öğretmenler için görev yerleri daha cazip hale gelecektir. Söz konusu talebimiz kabul görürse 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli (IV) sayılı cetvelde yer alan kalkınmada öncelikli yörelerdeki öğretmenlerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu görevli olanlar 710 liraya kadar ek tazminat alabilecek. Bunun gerçekleşmesini oldukça önemsiyoruz."

Yalçın, öğretmenlerin nöbet ücreti, sınav gözetmenliği ve salon başkanlığı ücretlerindeki adaletsizlikler ile mesai dışı zamanlardaki fazla çalışma ücretleri gibi birçok hususu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını ifade ederek, "Toplumu inşa eden öğretmenlerimizin, sosyo-ekonomik imkanlarının geliştirilmesi oldukça önemli. Gerek maaş artışı gerekse de sosyal haklardaki kazanımlar Milli Eğitim çalışanlarının motivasyonunu yükseltecektir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!