YÖK’ten burslarda artış açıklaması

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten burslarda artış açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2023 11:26

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen burslara zam yapılacağını açıkladı. Prof. Dr. Özvar, “Tezli yüksek lisans öğrencilerinin bursunu 6, doktora öğrencilerinin ise 9 bin liraya yükseltiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi'nde düzenlenen Yükseköğretim Kurulu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda konuşan YÖK Başkanı, lisansüstü eğitimde bulunan öğrencilerin aldığı burslarda düzenlemeye gidildiğini ve bu düzenlemenin detaylarını duyurdu. Diğer yandan ‘Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP)’ kapsamında geçtiğimiz yıl 20 araştırma üniversitesine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 100 milyon TL bütçe aktarıldığını, 2023 yılında ise bu bütçenin 250 milyon TL’ye yükseltildiğini hatırlattı. Prof. Dr. Özvar, şunları söyledi:

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİN BÜTÇESİ ARTTI

“2024 bütçe yılında ise ADEP kapsamında aktarılacak bütçe kaynağı 400 milyon TL’ye çıkarıldı. Öte yandan ilgili kanun kapsamında yükseköğretim öğrencilerine ödenen burs miktarları esas alınarak da bir hesaplama yapıldı. Buna göre, 2023 yılı itibarıyla aylıklar halinde ödenmek üzere, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 TL’den 6 bin TL’ye, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 TL’den 9 bin TL’ye çıkarılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

SİSTEME YENİ ÜNİVERSİTELER DAHİL EDİLECEK

YÖK olarak, sadece araştırma üniversitelerimizin değil, tüm üniversitelerimizin yıllık yayın, atıf, proje, patent gibi verilerini de sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Yakın bir zamanda araştırma üniversitesi olma potansiyeline sahip üniversitelerimizi de kamuoyu ile paylaşıp, kendilerini önümüzdeki 2 yıllık bir izleme sürecine alacağız. Bu 2 yılın sonunda ise araştırma üniversitesi sayısı aynı kalmak kaydıyla bu sisteme dahil edeceğimiz yeni üniversitelerimiz olacak.”

BAKMADAN GEÇME!