YÖK'ten araştırma görevlisi adaylarına duyuru

Güncelleme Tarihi:

YÖKten araştırma görevlisi adaylarına duyuru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2021 17:12

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), araştırma görevlisi kadrosuna başvuracak olan adayların sağlaması gereken usul ve esasları resmi internet sitesinde yayınladı.

Haberin Devamı

YÖK'ün duyurusuna göre araştırma görevlileri tercihlerini, https://yoksis.yok.gov.tr/TS adresi üzerinden 16-19 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Ayrıca adayların şu şartları sağlaması gerekiyor:

* 2017 yılından itibaren üniversitelere tahsis edilen ilave kadrolar kapsamında atanan öncelikli alan Araştırma Görevlileri, Üniversite Senatoları tarafından belirlenen asgari Lisansüstü Eğitim şartlarını sağlamaları halinde lisansüstü eğitimlerini başkaca bir işleme gerek kalmaksızın kadrosunun bulunduğu üniversitede yapacak. 

* Atandıkları üniversitelerde doktora programı olmayan öncelikli alan araştırma görevlilerinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen üniversiteler ve programlarından tercih yapmaları gerekiyor.

* Daha önce Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca ilan edilen lisansüstü eğitim programlarından tercih yaparak yüksek lisans programına yerleşen ve mezun olan araştırma görevlileri, atandıkları alan/alt alanda doktora programı bulunması ve Üniversite Senatoları tarafından belirlenen asgari Lisansüstü Eğitim şartlarını sağlamaları halinde yüksek lisans eğitimini tamamladıkları üniversitelerde doktora eğitimlerine devam edebilecek.

Haberin Devamı

* Öncelikli Alan Araştırma Görevlilerinin lisansüstü eğitim tercihi başvuru yapabilmeleri için YÖKDİL, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden son 5 yıl içinde en az 55 puan, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)'ten ise son 5 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca tercih edecekleri üniversitelerin lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen ALES ve Dil puanı şartlarını sağlamaları gerekiyor.

* Lisansüstü eğitim-öğretim görmek amacıyla başvuran Öncelikli Alan araştırma görevlilerinin yerleştirme puanları, lisans not ortalamasının yüzde 35'i, ALES puanının yüzde 50'si ve yabancı dil sınav puanının yüzde 15'i dikkate alınarak hesaplanacak.

* Daha önce tercih yaparak bir doktora programına yerleşen veya atandığı alanda ilgili doktora eğitimine devam eden araştırma görevlileri tercih yapamayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!