YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı? YÖKDİL soru - cevap sayfası

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı YÖKDİL soru - cevap sayfası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 18:58

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen YÖKDİL sınavı 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Sınav sürecini geride bırakan vatandaşların gözü kulağı şimdi YÖKDİL soruları ve cevaplarında! Peki yoğun katılımın olduğu YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı?

Haberin Devamı

YÖK tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, Türkiye çapında 5 Kasım Pazar günü gerçekleşti. Sınavın hemen ardından gözler YÖKDİL sınavı soruları ve cevaplarına çevrildi. Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen sınavın soruları ve cevap anahtarı online sistem üzerinden açıklanacak. Peki 5 Kasım YÖKDİL soruları ve cevapları yayımlandı mı?

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de aynı süreç ele alınırsa 7 ya da 8 Kasım tarihinde adayların erişimine açılacağı düşünülmektedir. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları,9 Temmuz tarihinde gerçekleşen bir önceki sınav döneminde 27 Temmuz tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu tarih baz alınırsa, bu dönem gerçekleştirilen sınavın ardından sonuçların 22 ile 24 Kasım tarihinde açıklanacağı öngörülmektedir. Bu tarih YÖK'ün yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Haberin Devamı

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Haberin Devamı

SINAVIN BAŞARISI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

BAKMADAN GEÇME!