YÖKDİL cevap anahtarı yayımlandı: 2020 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL cevap anahtarı yayımlandı: 2020 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2020 14:38

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını araştıran adaylar ÖSYM'den gelecek açıklamaya kilitlendi. Sınava giren birçok kişi heyecanlan YÖKDİL sonuçlarının açıklanacağı tarihi sorguluyor. 2020 YÖKDİL sınav sonuçları kurumun duyurular sayfasından yapılacak açıklama sonrası ilan edilecek. Peki, 2020 YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden araştırılmaya başlandı. Şu ana kadar pek çok vatandaşın araştırdığı konular arasında yer alan YÖKDİL sınav sonuçları, ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilir? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

YÖKDİL sınav sonuçları pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sınava giren birçok kişinin sorguladığı YÖKDİL sınav sonuçları, internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin açıkladığı 2020 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile 2020 YÖKDİL sonuç tarihi paylaşılmıştı. Takvime göre YÖKDİL sonuçları 26 Mart 2020 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

BAKMADAN GEÇME!