YKS yerleştirmede son şans

Güncelleme Tarihi:

YKS yerleştirmede son şans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 07:00

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) herhangi bir programa yerleşemeyen ya da tercih yapmayan adaylar için ek yerleştirme tercih dönemi bugün başladı. Başvurular 13 Eylül’de sona erecek.

Haberin Devamı

Eğitim ve Sınav Uzmanı Salim Ünsal, ek yerleştirme döneminde adayların dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

- Yeni bir kontenjan oluşmuş okulun taban puanından daha alt bir puana sahip olan adaylar, o programı tercih listesinde göstermemeli.

- Tercih yapacak adayların, puanlarının epey aşağısında olan bölümleri tercih listesinde bulundurmaları en sağlıklısı olur.

- Asla kendi puanlarının üstünde bir programı tercih listesine yazmasınlar. İlk 3 tercih adayın puanına yakın olan bölümlerden oluşabilir ama listenin aşağısına doğru puan farkının 10, 15, 20 hatta 30, 40 olduğu programlar yer almalı.

- Adaylar ek yerleştirmede, genel yerleştirmede olan bazı bölümleri bulamayacaklar. Çünkü bazılarında hiç boş kontenjan kalmamış olacak. Dolayısıyla sadece yayımlanacak kılavuzda var olan bölümler üzerinden tercih yapılmalı.

Haberin Devamı

- Sıralama barajları genel yerleştirmede olduğu gibi devam edecek. Örneğin tıp bölümlerinden açık kontenjan kaldıysa adayın sıralamada yine ilk 50 binde olması gerekiyor. Adaylar, bu bölümlerde kontenjan dolmamış diye sıralama barajlarını göz ardı etmesinler.

- Adaylar tercih yaparken aceleci davranmasınlar. Bilinçli davranarak, kendi kişilik özelliklerine uygun olan bölümleri tercih etsinler. Bunun yanı sıra tercihlerini son güne de bırakmasınlar.

- Tercih yaparken okulun bulunduğu ildeki yurt kapasiteleri ve barınma olanakları da değerlendirilmeli

BAKMADAN GEÇME!