YKS, 17-18 Haziran'da yapılacak

Güncelleme Tarihi:

YKS, 17-18 Haziranda yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2023 11:19

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre; 17 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran’da ise sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak. Sınava başvurular ise 8-23 Mart tarihleri arasında alınacak. KPSS maratonu ise 23 Temmuz’da Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarıyla başlayacak.

Haberin Devamı

Adaylar YKS başvurularını, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek. Başvuruları 23 Mart’ta bitecek sınavın sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanacak.

4 İLDE YKS YAPILMAYACAK
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS'nin yapılmayacağı belirtildi. Ayrıca açıklamada, “Deprem sebebiyle afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, buralardan deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden tüm adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak” denildi. Diğer yandan YKS’ye başvuran adayların sınav merkezi seçimlerini ikametlerinin olduğu ilde yapmaları gerekiyor. Ancak deprem bölgesinden başvuracak adaylar, 81 il arasında istedikleri merkezi seçebilecekler.

Haberin Devamı

BU YIL KADINLARA ÖZEL KONTENJAN
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından “Bu yıl ilk kez devlet üniversitelerimizde merkezi yerleştirme ile 34 yaşını tamamlamış kadınlar için kontenjan sağlıyoruz” paylaşımı yaptı.

YKS kılavuzundaki bilgileri yorumlayan Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Bu yıl YKS kılavuzunda bir yenilik var. Devlet üniversitelerinde, sıralama barajı olmayan tüm lisans ve önlisans programlarında 34 yaş üstü kadınlar için özel bir kontenjan açılacak. Bu kontenjandan yararlanacak adayların daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmamaları gerekiyor” dedi.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ İÇİN YKS BAŞVURUSU ŞART
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada; Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2023-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Üniversitesi’ne yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2023-YKS’ye başvuru yapmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

KPSS TEMMUZ’DA
2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz’da, Alan Bilgisi birinci gün oturumları 29 Temmuz’da, ikinci gün oturumları 30 Temmuz’da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos’ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos’ta duyurulacak” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL 50 SINAV YAPACAĞIZ
ÖSYM Başkanı Ersoy açıklamasını şöyle sürdürdü: “2023 yılında yaklaşık 50 sınav gerçekleştireceğiz. 2022 yılında 12 milyonun üzerinde adaya sınav ve yerleştirme hizmeti sunduk. Tüm paydaşlarımız ile birlikte uluslararası standartlarda bir sınav merkezi olarak çalışmalarımızı bu yıl da sürdüreceğiz. Daha önce Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ da bazı sınavların yapılamayacağını, bu bölgede sınava girecek adayların istedikleri sınav merkezini seçebileceklerini duyurmuştuk. Bundan sonraki sınavlarda da deprem bölgesindeki adaylarımızın mağduriyet yaşamaması için çalışıyoruz. Uyguladığımız sınavlarla ilgili bilgilendirmeler web sayfamız ve sosyal medya kanallarımız üzerinden düzenli olarak yapılmaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara da şimdiden başarılar diliyorum.”

 

Haberin Devamı

SINAVLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN YAYINLANAN 2023-YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

2023-MSÜ KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

YKS, 17-18 Haziranda yapılacak

YKS, 17-18 Haziranda yapılacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!