Yetenekli çocuklar için bir ilk... Müzik okulu

Güncelleme Tarihi:

Yetenekli çocuklar için bir ilk... Müzik okulu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 07:00

Türkiye’nin ilk müzik ilkokulu ve ortaokulu açılacak. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi yerleşkesi içinde olacak okullar, yetenekli çocukları kabul edecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğinde Türkiye’nin ilk müzik ilkokulu ve ortaokulu açılacak. Bu kapsamda MEB ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE

Müzik ilkokulu ve ortaokulu, üniversitenin yerleşkesinde yer alacak. Yerleşkede, ayrıca bir de güzel sanatlar lisesi kurulacak. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, projenin ilk olarak müzik temalı güzel sanatlar lisesi olarak planlandığını belirterek şunları söyledi:

YETENEKLİ ÇOCUKLARA

“Sonrasında müzik eğitiminin daha küçük yaşlardan itibaren verilmeye başlanması yönünde hareket etmeye karar verdik. Bu konuda yetenekli çocuklarımız için yepyeni bir alan, yepyeni bir imkân açılıyor. Rektörümüzün desteğiyle ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu bir eğitim öğretim sürecini başlatacağız.

Haberin Devamı

DEVRİM NİTELİĞİNDE

Bunun Türkiye’de müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde bir adım olduğuna inanıyorum. Bu okullar, Türkiye’nin her tarafından öğrenci kabul edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuklar da bu sürece dahil olabilecek. Kampusta çocuklarımızın konaklayabileceği bir pansiyon da olacak.” 

 

 

BAKMADAN GEÇME!