Yenilikçi üretime akademik destek

Güncelleme Tarihi:

Yenilikçi üretime akademik destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 17:27

İstanbul sanayi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, ileri teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleriyle yüksek katma değer üretebilmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Yenilikçi Üretim ile Katma Değer (YÜKA) Projesi” 13 ortak ve 7 iştirakçiden oluşuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) projesi, İstanbul sanayisinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilmeyi ve sonuç odaklı kapsayıcı bir yapıyla Ar-Ge ekosistemi aktörlerinin kapasite ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor. Proje ortağı olarak kabul edilen Beykoz Üniversitesi, YÜKA Projesi’ne akademisyenleri ile katkı sağlayacak. 

İŞLETME TEMSİLCİLERİ YETİŞECEK
Proje ile arayüz kuruluşlarında işletmelerin Ar-Ge ve yenilik kabiliyetlerinin güçlendirilmesine önderlik edecek nitelikli uzmanların yani işletme temsilcilerinin yetiştirilmesi hedefleniyor.  Ar-Ge ve yenilik finansmanına yönelik mekanizmaların etkin kullanımının yaygınlaştırılmasını da amaçlayan projenin yürütücülüğünü Marmara Üniversitesi üstleniyor. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve YAY-YÜKA Platformu Yürütücüsü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, “Ekibimiz büyüyerek çalışmalarına devam ediyor. Ekosistem için hep birlikte fayda yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Projeye ortak oldukları için mutlu olduklarını belirten Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın, “Doğrudan sanayinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilen bir yapıya kavuşabilmelerine yönelik işletme modellerinin geliştirilmesi ve projenin hedeflerine ulaşabilmesi için biz de üniversite olarak akademisyenlerimizle birlikte katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!