Yeni tıp fakültesi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni tıp fakültesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 09:55

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, YÖK Genel Kurulu'nun, 14 Temmuz'daki toplantısında Uşak Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi kurulmasına yönelik teklifi kabul ettiğini bildirdi. Çelik, tıp fakültesinin 1-2 yılda tamamlanacağını ve bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Tıp fakültesinin kurulmasıyla Uşak Üniversitesi'ndeki fakülte sayısının 12'ye çıkacağını anlatan Rektör Prof. Dr. Çelik, dört yıllık koordineli ve gayretli çalışmalar sonucu gelinen noktanın üniversite ve kent için sevindirici olduğunu belirtti.

Uşak Üniversitesi'nin hızlı bir gelişim gösterdiğini anlatan Çelik, "Tıp fakülteleri 8-10 yıllık bir sürede kuruluş sürecini tamamlayabilir. Biz bu süreyi Uşak halkının, Uşak bürokrasisinin desteğiyle 1-2 yılda tamamlamayı hedefliyoruz. Tıp fakültesinin kurulmasıyla bölgenin en güçlü üniversiteleri arasında yer alacağız" dedi.

Tıp fakültesi için gerekli fiziki mekan oluşturulması amacıyla kentin tüm aktörlerine görev düştüğüne dikkati çeken Sait Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:
"Fiziki mekan konusunda daha önce de üniversitemize fakülte binası kazandıran TÜPRAG başta olmak üzere, Uşaklı sanayicilerin ve iş adamlarının, Uşaklı hayırseverlerin katkısı olacağını umuyorum. Ümit ediyorum ki 2016-2017 eğitim öğretim yılında fakültenin kurulumunu tamamlayıp öğrenci alabiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!