Yeni fakülte ve yüksekokullar kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yeni fakülte ve yüksekokullar kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 09:20

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı Hukuk Fakültesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı Hukuk Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne bağlı Hukuk Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Ege Üniversitesi’ne bağlı Birgivi İslami İlimler Fakültesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne bağlı Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu.

KERKÜK VE CERABLUS'A YÜKSEKOKUL
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı Kerkük ve Cerablus'ta iki ayrı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması kararlaştırıldı. 

Haberin Devamı

BAZI FAKÜLTELERİN İSİMLERİ DEĞİŞTİ
Kapadokya Üniversitesi’ne bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin adı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin adı ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak değiştirildi.

Ayrıca Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Söke Sağlık Yüksekokulu’nun kapatılması kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!