Yeni eğitim öğretim yılı mesajları: Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir

Güncelleme Tarihi:

Yeni eğitim öğretim yılı mesajları: Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 11:24

Yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte sivil toplum örgütleri yeni yıl mesajlarını yayınlıyor. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecek, 21’inci yüzyıl becerileri, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik), kodlama ve robotiği çocuklarla erken yaşta buluşturmanın önemine değindiği mesajında tüm eğitim camiasına başarılar diledi. TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil de, kırtasiyede güvenli ürün oranının yüzde 99’a çıktığını hatırlattı.

Haberin Devamı

2017-2018 eğitim yılı için bugün ilk ders zili çaldı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci yeniden sınıfları doldurdu. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecek yayınladığı mesajında eğitimin, bir ülkenin geleceğinin güvencesi olduğunu vurguladı. Bilecek, dijital dönüşüme uyum sağlamanın önemine vurgu yaptığı mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Dijital dönüşümün yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bu dönemde sadece ekonomi değil, tüm toplumsal yaşam köklü bir değişimden geçiyor. Dünyanın gittiği yönü doğru okuyarak eğitim politikalarını bu değişime göre güncellemek zorundayız. Atatürk, istikbal için en önemli ilkeyi ‘Fikri hür, Vicdanı hür, İrfanı hür nesiller!’ diyerek en yalın bir şekilde ifade etmiştir. Bilim ve teknolojide öne geçen ülkelerin diğerleri ile arayı açtığı bir çağda, müfredatımızın bilimsel temellere dayanması ülkemiz için hayati öneme sahiptir. Sorgulayan, özgür düşünen, dijital okuryazarlık ve yabancı dil becerileri gelişmiş gençler yetiştirmeye odaklanmalıyız. 21.yüzyıl becerilerini, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) yaklaşımını, kodlama ve robotiği erken yaşlarda çocuklarla buluşturduğumuz takdirde, uluslararası rekabette eğitim kalitesiyle parlayan bir ülke olabiliriz. Eğitim bir ülkenin geleceğinin güvencesidir. Eğitim gündemini oluşturan tartışmalı konularda, ülkemizdeki farklı bilgi, tecrübe ve bakış açılarının oluşturduğu çeşitlilik ve zenginlikten daha fazla faydalanılması gereklidir. Aynı çerçevede kamu, eğitim STK’ları ve özel sektör işbirliklerinin daha da geliştirilmesi son derece önemlidir.2017-2018 eğitim-öğretim yılında, Cumhuriyetimizin değerli öğretmenleri ve eğitim yöneticileri ile öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN’DEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM MESAJI
İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımladı. Şahin, mesajında, müreffeh istikbalin yegane teminatı olan çocukların 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış heyecanını ve mutluluğunu, öğretmenler ve velilerle birlikte idrak ettiklerini belirtti. 

Haberin Devamı

Eğitimin bir ülkede en hayati sistem, muasır medeniyet yolunu inşa eden, toplumun harcını karan en önemli unsur olduğunu belirten Vali Şahin, şunları söyledi:
"Bu sebeple ülkemizin gelişmesi, kültür mirasını koruyup yükselterek istikbale taşıması eğitimdeki başarımızla doğru orantılı. Doğru ve ahlaklı insan yetiştirmek, Milli eğitimin en temel sorumluluğu. Bugün yeni bir döneme başlayan tüm okullarımız inanıyorum ki kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen gençler yetiştirecek. Bu kurumlardan mezun gençlerimiz, başarılarıyla milletimizin irfanını dünyaya anlatan birer elçi olacaklar. Bu düşünceler içinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini; tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

GÜVENLİ ÜRÜN ORANI YÜZDE 99
Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil de kırtasiyede güvenli ürün oranının yüzde 99’a çıktığını hatırlattı. Şendil, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli ürünleri kullanarak eğitimlerini sürdürmeleri için çalıştıklarını hatırlatarak şu mesajı paylaştı:
“Uzun bir yaz tatilinin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizler Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en sağlıklı, en güvenilir ve en yenilikçi ürünleri kullanarak eğitimlerini sürdürmeleri konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yaptığımız çalışmalar ve kurduğumuz sağlıklı iletişim neticesinde, kırtasiyede güvenli ürün oranı yüzde 99’a çıktı. Bu oran, dünya standartlarının da üzerinde. TÜKİD olarak güvenli ürün oranını yüzde 100’e çıkarana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, yeni dönemde gönül rahatlığıyla kırtasiye ürünlerini kullanabilirler. Çok başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.”

Haberin Devamı

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ’NİN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni nesillerin, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, evrensel ile yereli harmanlamış girişimci ve başarılı bireylerden oluşmak zorunda olduğunu belirterek, sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir eğitim öğretim yılı diledi.

Zeybekci, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.     

Türkiye'nin aydınlık yarınlara ilerlemesi, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olması için nitelikli, üretken ve girişimci bireyler yetiştirmenin önemine işaret eden Zeybekci, mesajında, "Yeni nesillerimiz, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, evrensel ile yereli harmanlamış girişimci ve başarılı bireylerden oluşmak zorunda. Ülkemizin müreffeh yarınlarının mimarı değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrenci velilerinden idarecilerine, hizmetlilerden eğitime gönül vermiş hayırseverlerimize kadar herkese selam ve sevgilerimi iletirken sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir eğitim öğretim yılı diliyorum" ifadelerine yer verdi.     

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!