YEĞİTEK'e 'Avrupa Yenilikçi Eğitim Ödülü'

Güncelleme Tarihi:

YEĞİTEKe Avrupa Yenilikçi Eğitim Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 17:22

Millî Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından koordinatörlüğü yürütülen Design FILS Projesi, 2023 yılı "Avrupa Yenilikçi Eğitim Ödülü"nü kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu tarafından 2023 yılı tematik önceliği, Avrupa Beceriler Yılı ile bağlantılı olarak "Eğitim ve Yenilik" olarak belirlendi. Bu tema doğrultusunda erken çocukluk eğitimi, ilköğretim, ortaöğretim, mesleki ve teknik eğitim alanlarında 28 ülkeden 93 proje ödül aldı. Ödül alan projelerde, eğitim öğretim süreçlerinde mevcut ve gelişmekte olan teknolojilerin nasıl kullanıldığı, yenilikçi pedagojilerin nasıl uygulandığı ve iş birlikçi öğrenme yaklaşımının nasıl desteklendiği değerlendirildi.

Ödül alan proje sahibi kurumlar, 23-24 Kasım tarihlerinde Belçika'nın Brüksel şehrinde Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen ödül törenine katılım sağlayarak projelerindeki yenilikçi unsurlar ve kullanılan yeni teknolojilerle ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu Gençlik, Eğitim ve Erasmus + Direktörü Sophia Eriksson Waterschoot'un açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, teknolojinin yenilikçi kullanımı, robotik-kodlama, yapay zekâ, sanal gerçeklik ve girişimcilik konularında panel oturumları gerçekleştirildi. Ayrıca etkinlikte, ödül alan proje sahibi kurumlarla iş birliğine yönelik fikir alışverişi sağlanarak düzenlenen atölyelerde yeni proje fikirleri ve iş birlikleri ele alındı.

Haberin Devamı

Erasmus + Programı Okul Eğitimi alanında 2019-2022 yılları arasında YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Design FILS projesi, yenilikçi öğrenme alanlarında teknoloji kullanımına yönelik Avrupa düzeyinde eğitmen ve öğretmen eğitimi modeli ortaya koydu. Yenilikçi öğrenme alanlarının tasarımı, öğrenme alanlarında teknolojinin etkin kullanımı, aktif öğrenme yaklaşımına dayalı öğrenme senaryolarının geliştirilmesini sağlamak üzere kuramsal model, kılavuzlar, öğrenme senaryoları, eğitim içerikleri ve materyalleri geliştirildi.

BAKMADAN GEÇME!