Velilerin kayıtları tutulacak

Güncelleme Tarihi:

Velilerin kayıtları tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 17:31

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında illere okul güvenlik tedbirlerine ilişkin yazı gönderdi. Bu kapsamda okula gelen velilerin kayıtları tutulacak, okul çevresinde zararlı madde satışını önleyecek tedbirler alınacak.

Haberin Devamı

2023-2024 eğitim öğretim yılı başlangıcında okul ve kurumlarda alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında; okula giriş çıkış saatlerinde okul çevresi trafiğinin kolluk kuvvetleri ile koordineli şekilde kontrol altına alınacak. Bunun yanında, görüşme planlarına uygun olarak okula gelen veliler ile ziyaretçilerin kayıtları tutulacak, belirlenen sürelerle sınırlı olmak kaydıyla gerekli kontroller sağlanacak.

OKUL ÇEVRESİ KONTROL EDİLECEK
Okul çevresinde öğrencilere yönelik tehlike oluşturabilecek zararlı madde satışı, tehlikeli alanlar ve metruk binalarla ilgili tedbirlerin alınması için gerekli kurumlar ile iş birliği yapılacak. Okul bahçelerinde ve oyun alanlarında bulunan her türlü oyun, spor araç ve gereçleri kontrol edilerek tehlike arz etmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması sağlanacak. Okul önlerinde seyyar satıcıların uzaklaştırılması sağlanacak. Okul fiziki şartlarının engelli dostu hale getirilecek ve çalışanlar bilgilendirilecek. Diğer yandan çalışanlara ihtiyaç halinde görevleri ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimleri verilecek.

Haberin Devamı

Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler alınacak, öğretmen ve öğrenciler konu hakkında bilgilendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!