Vapurla tarihe yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Vapurla tarihe yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 10:28

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İstanbul’da öğrencilerle boğaz turu yaptı. Telafide Ben de Varım kapsamında hem deniz hem de tarih yolculuğu yapıldı.

Haberin Devamı

"Telafide Ben de Varım" etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, vapurla "İstanbul'un tarihine yolculuk" adlı programda lise ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi. Üsküdar’dan kalkan vapura 140 ortaokul ve lise öğrenci bindi. Müzik dinletisi eşliğinde öğrencilere, İstanbul'un sarayları, camileri, korulukları, yalıları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü anlatıldı. Öğrencilerin hepsiyle ayrı ayrı ilgilenen Bakan Selçuk, bol bol fotoğraf çektirdi. 

VAPURDA TARİH DERSİ
Etkinlik sonrası konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün 'Telafide Ben de Varım' çalışması çerçevesinde 140 öğrencimizle bir araya geldik. Şu an lise ve ortaokul öğrencilerimiz burada. Şu an öğrencilerimize İstanbul'un tarihini tanıtmak için yolculuk yapıyoruz. Öğrencilerimiz ile İstanbul'u dinlemek gerçekten harika bir his. Bugün gerçekleştirdiğimiz 'Telafide Ben de Varım' etkinliğimizde 25 öğretmenimiz de bizimle birlikte. Şu bulunduğumuz ortam aynı zamanda bir sınıf. Üsküdar Belediyemizin katkılarıyla bugün tarih dersini öğrencilerle beraber işliyoruz" dedi. 

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERE KAHVE SÖZÜ
Etkinlik süresince bol bol muhabbet eden Bakan Selçuk bazı öğrencilere kahve sözü verdi. İstanbul Sancaktepe Tolga Çınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri Dilan Ekici ve Hacer İşnel ile bir sonraki ziyaretinde yeniden bir araya gelip kahve içeceklerini söyleyen Selçuk, öğrencilerle şakalaştı. İki kız öğrenci de Bakan Ziya Selçuk’u çok sevdiklerini dile getirerek kahve sözü aldıkları için heyecanlı olduklarını söylediler.

BAKMADAN GEÇME!