Vakıf üniversitesi profesyonellere eğitim verecek

Güncelleme Tarihi:

Vakıf üniversitesi profesyonellere eğitim verecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 13:11

Vakıf üniversitesi, Göç İdaresi personeline burslu olarak lisansüstü eğitim verecek. Bu kapsamda lisansüstü yapacak adayların tezlerini göç alanında yazması istenecek.

Haberin Devamı

Üniversiteler çeşitli işbirlikleriyle profesyonellere de eğitim veriyor. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile İzmir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü arasında yüksek lisans eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, İzmir Göç İdaresi personelinin burslu olarak uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi almasına imkân sağlayacak. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, iki kurumun hem akademik hem de insani alanda birlikte projelere imza attığını belirterek, iş birliğinin lisansüstü eğitime de taşınmış olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Fatih Damatlar da göç idaresi çalışanlarının akademik kariyerlerini devam ettirebilmelerine yönelik bu tür yaklaşımların her zaman desteklendiği söyledi.

Protokol, yüksek lisans yapacak adayların tezlerini göç alanında yazmaları şartını içeriyor. Bu sayede, alan tecrübesinin akademik bilgi ile desteklenerek literatüre kazandırılması ve göç alanında özgün çalışmaların üretilmesi de hedefleniyor.

BAKMADAN GEÇME!