Üniversitelerde yardım seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde yardım seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 13:06

Yaşanan afetin ardından üniversite öğrencileri, akademisyenler ve yöneticiler de seferber oldu. İhtiyaç listeleri oluşturuldu, yardım ve kan bağışı konusunda kampanyalar başlatıldı. Enkaz altında kalan öğrencilere ulaşmak için sosyal medyada bilgi paylaşımları yapıldı. Bu paylaşımlara rektörler ve akademisyenler de destek oldu.

Haberin Devamı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DEPREM DESTEK HATTI
Memleketleri dışında bir ilde eğitim öğren üniversitelilerden bazıları tatil nedeniyle depreme memleketlerinde yakalandı. Ankara Üniversitesi deprem bölgelerinde yaşayan öğrencilerine daha hızlı ulaşmak ve sağlıklı iletişim kurabilmek adına deprem destek hattı oluşturdu.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne Kızılay tarafından kan bağışı merkezi kuruldu. Üniversite yönetimi tüm öğrencileri ve çalışanları kan bağışına davet etti. İlk olarak rektör Prof. Dr. Mustafa Ak ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral kan bağışı yaptı.

YTÜ’DE DEPREM ACİL DESTEK BİRİMİ
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Davutpaşa kampüsünden ve Kızılay Güngören şubesinden yardım tırlarının harekete geçtiğini duyurdu. Prof. Dr. Yılmaz deprem bölgesindeki tüm öğrencilerle e-posta ya da kısa mesaj yoluyla iletişime geçirildiğini söyledi ve şu bilgileri paylaştı;

Haberin Devamı

“Öğrenci konseyimiz tarafından Deprem İhbar Formu oluşturulmuştur. Deprem Acil Destek Birimi oluşturularak faaliyete geçirilmiştir. YTÜ Öğrenci Dekanlığımız ve Psikolojik Destek Birimimiz, depremden etkilenen öğrencilerimize destek için hazırlıklarını yapmıştır.”

İTÜ’DE KRİZ MASASI
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’den yapılan açıklamada hızlı iletişim için kriz masası kurulduğu bilgisi paylaşıldı.  Battaniye, gıda malzemeleri, kıyafet, hijyen malzemeleri ve oyuncaktan oluşan ihtiyaç listesi kapsamında destek çağrısı yapıldı.

ÜNİVERSİTELİLER ARKADAŞLARINI ARIYOR

Enkaz altında kalan öğrenciler için arkadaşları sosyal medya üzerinden adres bilgisi paylaşarak yardım talebinde bulundu. Bu talebe üniversite yöneticilerinden ve akademisyenlerden de destek geldi.

Sosyal medyadaki yardım enkaz paylaşımlarından biri İTÜ öğrencisi Mine Koca tarafından yapıldı. İTÜ rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu öğrencisinin; “İTÜ’lü arkadaşımız Nur’dan ve ailesinden saatlerdir haber alamıyoruz. Apartmanın enkaz durumda olduğuna dair twitler gördük. Lütfen duyurmamıza yardım edin” mesajını yeniden paylaşarak öğrencisine ulaşılması için çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Çorum Hitit Üniversitesi’nde okuyan Aygün İbrahimoğlu’da memleketi Hatay’da ailesiyle birlikte göçük altında kalanlardan oldu. İbrahimoğlu enkaz altındayken, aynı üniversitede araştırma görevlisi olan Fırat Koç’tan; “kurtarın bizi, şehir içinden kimseye bağlanmıyor. Mahsur kaldık, apartman yıkıldı çıkamıyoruz” diyerek  yardım istedi. Fırat Koç yaptığı paylaşımda üniversiteden arkadaşının bilgilerini AFAD’la paylaştığını ve yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!