Üniversitede MIT modeli

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede MIT modeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 11:44

Prof. Dr. Nihat Berker, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirdiği lisans öğrencisi odaklı araştırma modelini Türkiye’de bir vakıf üniversitesinde uygulayacak.

Haberin Devamı

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) geliştirdiği lisans öğrencisi odaklı araştırma modelini Türkiye’de uygulayacak. ABD’nin Cambridge kentinde bulunan MIT’de 25 yıl öğretim üyeliği yapan Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nihat Berker, MIT’de uygulanan eğitim modelinin Kadir Has Üniversitesi’nde uygulanmaya başlayacağını belirtti ve şu ayrıntıları söyledi:

“MIT’de geliştirilirken içinde yer aldığım eğitim sistemini Türkiye’de Kadir Has Üniversitesi’nde uygulayacağız. Lisans öğrencilerini odak noktasına koyan özgün araştırma sistemini hayata geçiriyoruz.”

ÖĞRETİM ÜYELERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞACAKLAR

Prof.Dr. Berker program hakkında “Öğrenciler, mezun olduktan sonra, sektöre deneyimli bir şekilde adım atacaklar çünkü araştırma programına dahil olup, öğretim üyeleri ile birlikte çalışacaklar ve bu da onlara yetkinlik ve tecrübe kazandıracak” dedi.

Haberin Devamı

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde faaliyete geçirilecek program, bilgisayarların altyapısını oluşturan çiplerin tasarımı, malzeme bilimi, nano teknoloji ve uzay,sanayi 4.0 ve temel uygulamaları, yazılım mühendisliği, bilgisayar mimarisi, bilgisayar ağları planlanması, mobil uygulamalar, finans mühendisliği ve enerji piyasalarına yönelik çalışmalar; genom dizilemesi yani gelecek nesil sekans analizleri, doku tipleme çalışmaları, kişiye özel ilaç tasarımı, hastalıklarda genetik farklılıklar ve moleküler simülasyon gibi konuları kapsıyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!