Üniversite yemekhaneleri... Bugün ne var

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yemekhaneleri... Bugün ne var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2022 07:00

Üniversite öğrencilerinin barınmadan sonraki en büyük sorunu yemek. Üniversitelerin yemekhanelerini ve öğrencilerin kaç liraya yemek yediğini araştırdık.

Haberin Devamı

YEMEKHANELER, üniversitelilerin ilk tercih yerleri oluyor.Yemekhanelerde fiyat ortalama 4.5 ile 9 lira arasında değişiyor. Fiyatlar, üniversitelerin yönetim kurulu tarafından belirleniyor. Hazırlanan aylık yemek listelerinde öğrenciler alacakları kaloriyi de görebiliyor. Tüm üniversitelerde yemekler diyetisyen kontrolünde hazırlanıyor.

İÜ’DE OKUL KARTLI ÖDEME

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler çorba, ana yemek, pilav ya da makarna, tatlı ya da meyveden oluşan 4 çeşit yemeğe 6 lira ödüyor. Öğrenciler ödemeyi okul kartlarına yükledikleri bakiyeyle yapıyor. Öğle ve akşam yemeği aynı oluyor.

MARMARA’DA VEJETERYAN

Marmara Üniversitesi’nde öğrenciler için yemek ücreti öğün başına 5 lira. Menüde çorba, et yemeği, zeytinyağlı ve tatlıdan oluşan 4 çeşit yemek yer alıyor. Vejeteryanlar için ise et yemeğinin yerine sebze yemeği dahil ediliyor. Öğrenciler yemeklerden alınan numunelerin laboratuvar raporlarını da internet sitesinden görebiliyor. Yemek bursu almak isteyen öğrencilerin 1-10 Kasım tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor.

Haberin Devamı

Üniversite yemekhaneleri... Bugün ne var

İTÜ’DE 2 BİN YEMEK BURSU

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) 4 çeşitten oluşan menü fiyatları, öğle yemeği için 5 lira, akşam yemeği için 10 lira. Üniversitede her sene 2 bin öğrenciye de karşılıksız yemek bursu sağlanıyor. Burs almaya hak kazananlara günde 1 öğün ücretsiz yemek hakkı tanınıyor. 

Üniversite yemekhaneleri... Bugün ne var

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrenciler bir öğün yemeği 5 lira 80 kuruşa yiyebiliyor. Geçen dönem 3 lira olan yemek ücretinin artışına yemekhane önünde toplanan öğrenciler tepki gösterdi.

ODTÜ’DE DİYETİSYEN KONTROLÜ

ORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Ankara Üniversitesi’nde öğrenciler için yemekhanede bir öğünün ücreti 6 lira. Her iki üniversitede de menü aylık olarak belirleniyor ve 4 çeşit yemek çıkıyor. Yemekler diyetisyenler tarafından öğrencilerin günlük kalori, besin ihtiyacı, mevsim çeşitliliği ve doyuruculuğu göz önünde bulundurularak planlanıyor. ODTÜ’de yemek servisi öğle ve akşam olmak üzere 2 öğün. Günde ortalama 8-10 bin kişilik tabldot verilen yemekhanede, dileyene alakart restoranda farklı yemek seçenekleri de sunuluyor. Ankara Üniversitesi’nde ise günde 10 bin kişilik yemek çıkıyor...

Haberin Devamı

DIŞARIDA YEMEK PAHALI

İSTANBUL Üniversitesi öğrencileri, genel olarak yemeklerden memnun olduklarını ve özellikle öğle yemeği için her gün yemekhaneye gelmeye gayret gösterdiklerini belirtiyor.

Ayşenur Koç (Eczacılık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi): Okul çevresindeki restoranlar, yemekhaneye göre çok daha pahalı. Dışarıda bir sosisli sandviç 20 lira. Burada üç öğün sıcak ve temiz yemek bulabiliyoruz. Menüde türlü, börek ve çorba vardı. Haftanın bazı günleri et yemeği de oluyor.

Üniversite yemekhaneleri... Bugün ne var

Berke Çakar (Eczacılık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi): Geçen sene 3.5 liraya yerken bu sene 6 lira oldu. Bazı kadaşlarımız bu artışa tepki gösterdi ancak bence bu fiyata başka türlü karnımızı doyurmak mümkün değil.

Haberin Devamı

Hazal Günaydın (Eczacılık Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi): Yemeklerden memnunum. Yemeklerde farklı çeşitler oluyor. Akşamları okulda derslerim uzarsa burada yedikten sonra eve geçiyorum.

Tuğba Alturan (Siyaset Bilimi öğrencisi): Daha ucuz olmasını beklerdim. Tek öğün olarak bakınca 6 lira çok uygun duruyor. KYK bursuyla geçinen arkadaşlarımız var. Her gün 3 öğün okuldan yediklerinde zorlanıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!