Üniversite öğrencilerinden uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinden uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 11:31

Facebook tarafından düzenlenen ‘Global Üniversiteler Arası Dijital İletişim Yarışması’nda İzmir’de bir vakıf üniversitesinin öğrencileri ilk üçe girdi. 

Haberin Devamı

Birçok ülkeden 53 projenin katıldığı Facebook Global Üniversiteler Arası Dijital İletişim Yarışması’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, ‘Çocuk Gibi Bak’ projesiyle ilk üçe kaldı. Öğrenciler 29 Ocak’ta Washington D.C.’de final sunumlarını yapacak.

Araştırmalara göre günümüzün en büyük gündem maddelerinden biri göç sorunu. Kasım 2018 verilerine göre sadece Türkiye’de 3 milyonu aşkın Suriyeli göçmen yaşıyor. Göç nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan topluluklarda çocuklar en çok etkilenen grupların başında geliyor.

Çocuk Gibi Bak projesi, mülteci çocuklara karşı yapılan olumsuz söyleme ‘Dur’ demeyi ve üniversite gençliği olarak bu çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeyi hedefliyor. 2018’in ikinci döneminde başlatılan projenin danışmanlığını İEÜ iletişim fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Türkel ile İEÜ öğretim görevlisi ve Reklamcılar Derneği 12’nci Dönem Başkanı Aytül Özkan yürütüyor. 

Haberin Devamı

SORUMLU DÜNYA VATANDAŞI OLMALARINI İSTİYORUZ
İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Uzunoğlu ise proje yapma nedenlerini şu sözlerle anlattı:
“Öğrencilerimizin mesleki bilgi, beceri ve entelektüel birikimlerini en üst seviyede sağlayabilmek kadar, onların hem yerel hem evrensel gelişmelere duyarlı, toplumsal konuları soran, sorgulayan, gerektiğinde harekete geçebilen ‘sorumlu dünya vatandaşları’ olarak mezun olmaları da temel hedeflerimiz arasında. Seçim hakları olmayan sığınmacı çocukların elçisi olarak uluslararası platforma taşıdığımız bu başarı, misyonumuzun somut bir göstergesi oldu.”

BAKMADAN GEÇME!