Üniversite öğrencilerinden COVID aplikasyonu

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerinden COVID aplikasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2021 12:04

Üniversite öğrencileri, geliştirdikleri ‘CO-INFO-19’ mobil uygulamasıyla Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın 2012 yılından beri yürüttüğü Space Apps Challenge’da küresel finalist oldu.

Haberin Devamı

Takım, dünyada ilk 37 takım arasına girmeyi başardı. Küresel jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda NASA Space Apps 2021’de küresel finalist olan CO-INFO-19 ekibi Çankaya  Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Gül Tokdemir’in koordinatörlüğünde, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Sezer Uğuz, 3. sınıf öğrencileri Gizem Akgönüllü, Sena Simay Yaşar ile lise öğrencisi Gülce Akgönüllü’den oluşuyor.

COVİD-19 HASTALARINA YARDIMCI OLACAK
CO-INFO-19’ uygulaması ile kullanıcılar, çevrelerindeki riskli veya risksiz kişilerin bilgilerine ulaşabilecek. Uygulama Covid-19 hastalığı olan kullanıcılar için karantina günlerini takip edecek. Ayrıca uygulama kullanıcının konum bilgilerini kullanarak online alışveriş siteleri, psikolojik destek sağlayan kurum ve kişiler, profesyonel temizlik hizmeti veren şirketler hakkında da kullanıcıya bilgi verecek. Uygulama sayesinde 60 yaş üstü Covid-19 hastası olan kişilere ise evde hizmet veren doktor ve hemşirelerin bilgileri sağlanacak.

Haberin Devamı

KORONAVİRÜS HASTALARI BİRBİRLERİ İLE SOHBET EDEBİLECEK
COVID-19 bulaşmış kullanıcıların sohbet edebileceği, birbirlerine soru sorabileceği ve karantinadaki kullanıcıların sağlıkları hakkında bilgi paylaşabileceği bir uygulama tasarlayan ekip, korona virüs hastalığında insanların yalnız olmadıklarını ve destek alabilecekleri pek çok yöntem sunuyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden güncel COVID-19 haberlerini de takip edebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!