Üniversite mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 10:33

İstanbul’da bir vakıf üniversitesi 23 Haziran'da düzenlenen törenle yeni mezunlarını verdi. Tecrübeli iş insanı Hüsnü Özyeğin de törende öğrencilere seslendi. Özyeğin, “Geleceğiniz ile ilgili bugün bilmediğiniz çok şey olabilir ama bugünden bilerek yapabileceğiniz bir seçim var. O da iyi insan olmak. Bundan daha güzel ve onurlu bir unvan olamaz. İyi insan olmayı seçin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu yıl yedinci mezunlarını veren Özyeğin Üniversitesi’nin doktora, yüksek lisans, lisans ve çift anadal programlarından mezun olan öğrencileri, 23 Haziran düzenlenen törenle diplomalarını alarak yeni hayatlarına adım attı. Bu yıl 967 lisans, 169 lisansüstü olmak üzere toplam 1136 öğrenci mezun oldu.

ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRİN
Törende üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Hüsnü Özyeğin de yeni mezunlara seslendi. Özyeğin, iyi insan olmanın değerine vurgu yaparak, “Sevgili gençler, Türkiye’nin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Geleceğiniz ile ilgili bugün bilmediğiniz çok şey olabilir ama bugünden bilerek yapabileceğiniz bir seçim var. O da iyi insan olmak. Bundan daha güzel ve onurlu bir unvan olamaz. İyi insan olmayı seçin. Mutlaka ama mutlaka sizi heyecanlandıran ve sevdiğiniz işi yapın. Bu zaten sizi başarıya götürecek olan ilk adım. İşinizde çok çalışın, yılmayın. Bunun karşılığını mutlaka alacaksınız. Eski köye yeni adet getirin. Yenilikçi olmaktan, risk almaktan, hata yapmaktan korkmayın. Unutmayın her zaman söylediğim gibi hayat bir maraton. İnsana ve topluma karşı duyarlı olun, sadece kendi hayatınızı değil, çevrenizi hatta dünyayı değiştirmek için heyecanınızı, bilgi ve becerilerinizi sonuna kadar kullanın. Fark yaratın. Hayal kurmaktan yaşınız ne olursa olsun asla vazgeçmeyin. Ben üniversite kurma hayalimi 60 yaşımdan sonra gerçekleştirdim. Bugün de hayallerim bitmedi. Üniversite kurarken hayalim ülkemizin geleceğini inşa edecek olan fark yaratan ve fark edilir gençler yetişmesine katkıda bulunmaktı. Bu hayalimi sizler sayesinde gerçekleştirdiğimi söyleyebilirim“ diye konuştu.

Haberin Devamı

SORUMLULUKLARINIZ VAR
Üniversitenin rektörü Prof.Dr.Esra Gençtürk de öğrencilerin hayallerini hayata geçirirken dikkat etmesi gereken sorumlulukları olduğunu belirterek şunları söyledi.

Özyeğin Üniversitesi mezunu olarak sahip olduğunuz yetkinliklerle, akademik ve mesleki donanımınızla her ortamda anlamlı ve kalıcı fark yaratacağınıza, önünüze çıkabilecek engelleri girişimciliğinizle çözüm üreterek aşacağınıza güvenim tam. Öğrenmenin zamanı ve mekânı olmadığının bilinci ile bu kazanımlarınızı, edineceğiniz yeni deneyimler ile pekiştirip, derinleştirip, zenginleştireceğinize de hiç şüphem yok. Kişisel hayallerinizi gerçekleştirirken, ailelerinize ve topluma olan sorumluluğunuzu unutmamanız, sizden daha dezavantajlı durumda olanlara tüm imkânlarınızı seferber ederek destek olmanız, memleketimizin çağdaşlaşmasına katkıda bulunmanız en büyük dileğim.”

 

BAKMADAN GEÇME!