Uluslararası Dijital Bahar Konferansı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Dijital Bahar Konferansı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2019 17:18

‘Uluslararası Dijital Bahar Konferansı’ 22-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programda 63 atölye çalışması ve iki konferans yer alacak.

Haberin Devamı

Saint Benoît Lisesi bünyesinde yer alan Dijital Araştırma ve Geliştirme Komitesi (DAGK), 22-23 Şubat tarihlerinde ‘Uluslararası Dijital Bahar’ın (UDB) beşincisini düzenleyecek. Organizasyon Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği, CNED (Ulusal Açık Öğretim Merkezi), CANOPE (Pedagojik Destek ve Araç Ağı), CLEMI (Medya ve Bilgi Eğitim Merkezi) ve Fransa Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle gerçekleşecek.

FARKLI ÜLKELERDEN EĞİTİMCİLER KATILACAK
Aralarında Finlandiya, Güney Kore, Tunus, İran, Kanada, Türkiye ve Fransa'nın da bulunduğu 20'dan fazla ülkenin katılımıyla uluslararası bir boyut kazanan ‘Uluslararası Dijital Bahar’ etkinliğine 2015-2018 yılları arasında farklı ülkelerden yaklaşık 500 eğitimci katıldı. 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek bu yılki etkinlikte ise aralarında Fransa, Türkiye, Almanya, Arnavutluk, Fildişi Sahilleri, Yunanistan, Kanada, Tunus, İspanya, İsviçre, Güney Kore gibi ülkelerden gelen eğitimciler, dijital eğitim konusundaki tecrübelerini paylaşacak. Etkinliğin açılışı 22 Şubat akşamı Fransız Sarayı'nda yapılacak. Bu yılki programda, 63 atölye çalışması ve iki konferans, sanal yuvarlak masa yer alacak. Etkinlikte; 22-23 Şubat’ta Fransızca sunumlar, 24 Şubat’ta ise Türkçe sunumlar yapılacak.

Haberin Devamı

Bu yıl ayrıca, konferansla ilgili pratik bilgileri, etkinliğin oturum programlarını, konuşmacı sunumlarını içeren kaçış oyunu, hazine avı gibi oyunların oynanabilmesini sağlayan, bir uygulama da geliştirildi.

ANA TEMA ‘DİJİTAL VATANDAŞLIK’ VE ‘İNOVASYON-DİJİTAL’
Konferansta; ‘Dijital Vatandaşlık ve İnovasyon-Dijital’ temalarıyla bağlantılı medya ve bilgi eğitimi, bilim ve eleştirel düşünce, kültürel etkileşim, kodlama, sanal ve artırılmış gerçeklik, ‘serious game’ (ciddi oyunlar), ‘escape game’ (kaçış oyunları), bilimsel inovasyon, robotik ve dijital eğitim süreçleri, konuları ele alınacak. Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan ‘Uluslararası Dijital Bahar’ etkinliğine; Fransız Milli Eğitim Bakanlığı, Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, Emko, Bekdata, Bilge Adam Genç Akademi gibi dünyadan ve Türkiye'den kurumlar ve şirketler de destek veriyor.

BAKMADAN GEÇME!