Ülke geneli ortak yazılı sınavlar başladı

Güncelleme Tarihi:

Ülke geneli ortak yazılı sınavlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2023 10:13

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından ilk kez uygulanan ülke geneli ortak yazılı sınavlar 6’ncı sınıfların Türkçe testi ile başladı. Tüm öğrenciler için aynı anda başlayan ve 40 dakika sürecek sınavda 16 soru soruldu. Ardından Saat 11.00'de matematik sınavı yapıldı.

Haberin Devamı

MATEMATİK SINAVI SONA ERDİ
Ülke genelinde ilk kez düzenlenen ortak sınavların ikincisi olan matematik dersinin sınavı tam gün eğitim yapan eğitim kurumlarında tamamlandı. 6’ncı sınıf öğrencilerinin birinci dönem ikinci yazılı sınavı olarak değerlendirilecek olan matematik sınavı saat 11.00’da başladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre Türkiye’deki 18 bin 907 ortaokulda yaklaşık 1 buçuk milyon 6’ncı sınıf öğrencisinin katılmasının beklendiği sınav, saat 11.40’ta sona erdi. Öğrencilerin 16 çoktan seçmeli soru üzerinden değerlendirildiği sınavın sonuçları 10 gün içinde açıklanacak.

MATEMATİK SINAVI BAŞLADI
MEB tarafından ülke genelinde düzenlenecek ortak sınavların ikincisi matematik dersi olarak belirlendi. Türkiye’de 18 bin 907 ortaokulda 1 buçuk milyona yakın 6’ncı sınıf öğrencisinin katılmasının beklendiği sınav saat 11.00’da başladı. 40 dakika sürecek olan sınavda öğrenciler 16 çoktan seçmeli soru çözecek. Sınav sonuçları öğrencilerin birinci dönem ikinci yazılısı olarak değerlendirilip e-Okul sistemine işlenecek.

Haberin Devamı

TÜRKÇE SINAVI SONA ERDİ
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ülke genelinde ilk kez düzenlenen ortak sınavların ilki tamamlandı. 6’ncı sınıf öğrencilerinin birinci dönem ikinci yazılı sınavı olarak değerlendirilecek olan Türkçe sınavı tam gün eğitim yapan okullarda saat 09.40’ta başladı. Sınav, 2022-2023 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre Türkiye’deki 18 bin 907 ortaokulda yaklaşık 1 buçuk milyon 6’ncı sınıf öğrencisi ile yapıldı. Saat 10.20’de sona eren sınavda öğrencilere Türkçe dersinden 16 çoktan seçmeli soru soruldu.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kılavuza göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönem ikinci ortak sınavları kapsamında ilk kez uygulanan ülke geneli ortak yazılı sınavlar başladı. 6’ncı sınıflarda uygulanan 09.40’ta başlayan 16 soruluk Türkçe testinin ardından Saat 11.00’de ise 6’ncı sınıf öğrencileri için matematik sınavı yapılacak. Bu kez öğrencilere 40 dakikalık sınavda 20 soru sorulacak. İkili eğitim yapan okullarda ise öğlen grubundaki 6’ncı sınıf öğrencilerinin Türkçe sınavı 14.00’da, matematik sınavları 15.20’de başlayacak.

Haberin Devamı

TEKRAR SINAVA GİRİLMEYECEK
Bakanlık tarafından hazırlanan sorular, sınav günü okullara teslim edilecek ve sınav okul tarafından yapılacak. Sınav sonrası öğrenci cevap kağıtları değerlendirilmek üzere, il ölçme değerlendirme merkezlerine gönderilecek. Sınavlarda sadece öğrencilerin sorulara verdiği doğru cevaplara puan verilecek. Yanlış cevaplar ise puanlamaya dahil edilmeyecek ve doğru cevapları etkilemeyecek. Diğer yandan sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Öğrencilerin sınavlardan aldığı puanlar ilgili dersin 1’inci dönem 2’nci yazılı puanı olarak e-Okula işlenecek. Öğrenciler o dersten ayrı bir sınava girmeyecek.

Ülke geneli ortak yazılı sınavlar kapsamında 27 Aralık’ta ise  9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için sınav yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!