Ülke geneli mazeret sınavları yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ülke geneli mazeret sınavları yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 13:50

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ülke geneli yapılan ortak yazılı mazeret sınavların 04 Ocak’ta gerçekleştirileceğini duyurdu. Sınavlar, yine tüm sınıf seviyelerinde aynı saatte başlatılacak.

Haberin Devamı

MEB tarafından açıklanan program doğrultusunda, 6’ncı sınıfların Türkçe ve 9’uncu sınıfların Türk dili ve edebiyatı mazeret sınavları saat 09.40’ta başlayacak. Aynı sınıfların matematik dersinden mazeret sınavları 11.00’de uygulanacak. İkili eğitim yapan okullarda ise 6’ncı sınıfların ve 9’ncu sınıfların Türk Dili sınavları 14.00’de, iki sınıfın matematik sınavları ise 15.20’de yapılacak.

Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek. Ortak sınavlarda, bu öğretim yılına mahsus olmak üzere çoktan seçmeli sorular kullanılıyor. 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek yazılı sınavlarda yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ülke geneli ortak yazılı sınavlar  6’ncı sınıflar için Türkçe ve matematik derslerinde 26 Aralık’ta, lise 9. sınıflarda  Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için de 27 Aralık’ta tamamlanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!